időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Lenin holttestét akarta ellopni egy összefüggéstelenül beszélő részeg

Munkatársunktól
Forrás: MTI
2023.02.06. 21:02 2023.02.06. 21:09
Lenin holttestét akarta ellopni egy összefüggéstelenül beszélő részeg

Megpróbált betörni a moszkvai Vörös téren található Lenin-mauzóleumba egy ittas férfi, aki el akarta lopni Lenin holttestét – közölte hétfőn a Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap.

A férfit vasárnap éjjel fogták el a rendőrök, amikor megkísérelte kinyitni a mauzóleum bejáratát. A tettenéréskor összefüggéstelenül beszélt, majd az őrszobán bevallotta, hogy el akarta lopni a bolsevik forradalom vezérének holttestét. Tettére nem tudott magyarázatot adni.

Az elkövetőhöz mentőt hívtak, a TASZSZ hírügynökség tudósítása szerint alkohol okozta mentális zavart állapítottak meg nála.

A férfiról a Moszkovszkij Komszomolec megtudta, hogy egy 42 éves moszkvai bútorszerelő, aki az alkohol rabjává vált, miután öt éve elvált három gyermeke anyjától.

Rejtély, kik vihették el Rákosi földi maradványait, Kádár koponyáját feltörték

Üres urnatartónál emlékeznek Rákosi Mátyás szimpatizánsai a Farkasréti temetőben évek óta, az egykori kommunista pártvezér földi maradványait ugyanis elvitték a temetőből – tudta meg a Mandiner. A temetőt üzemeltető Budapesti Temetkezési Intézetnél 2015. június 24-én jelentkezett egy férfi és egy nő azzal, hogy mindketten Rákosi Mátyás leszármazottai, így kiadták nekik a Rákosi hamvait tartalmazó urnát.

Kádár János nyughelyét a Fiumei úti sírkertben 2007-ben feldúlták, és elvitték a koponyáját.

Borítókép: A Lenin halálának 98. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés résztvevői a moszkvai Vörös téren lévő mauzóleumnál (j) 2022. január 21-én (Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.