Rakéta csapódott egy lakóházba Kelet-Ukrajnában

Nagy a harc a donyecki területért, az orosz csapatok is Kramatorszk városát támadják.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 02. 9:26
null
Kramatorszk, 2022. augusztus 13. Sérült házak mellett megy el egy lány Kramatorszkban 2022. augusztus 13-án, miután az éjjel orosz rakétatámadás érte a Donyecki területen fekvõ várost. A támadásban három ember életét vesztette, tizenhárom pedig megsebesült. MTI/AP/David Goldman Fotó: David Goldman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább két ember meghalt és hét megsebesült egy orosz rakétacsapásban, amely egy lakóépületet ért szerdán a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában – közölték az ukrán hatóságok.

Erről Andrij Jermak, a kijevi elnöki hivatal vezetője számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A tisztségviselő egy lerombolt épület képét tette közzé oldalán.

A tavaly februári orosz támadás kezdete óta számos rakéta talált el lakóépületeket Ukrajnában civilek halálát okozva. A moszkvai védelmi minisztérium állítása szerint erőik csak katonai célpontokat támadnak.

Az orosz csapatok jelenleg Kramatorszkot, a kelet-ukrajnai Donyecki terület egyik nagyvárosát, valamint az egész területet igyekeznek ellenőrzésük alá vonni az immár több mint 11 hónapja tartó háborúban.

 

Borítókép: sérült házak mellett megy el egy lány Kramatorszkban 2022. augusztus 13-án, miután az éjjel orosz rakétatámadás érte a Donyecki területen fekvő várost. A támadásban három ember életét vesztette, tizenhárom pedig megsebesült (Fotó: MTI/AP/David Goldman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.