Több tucatnyian meghaltak Brazíliában az esőzések okozta árvizekben és földcsuszamlásokban

Legalább 36-an meghaltak Brazília délkeleti részén az esőzések okozta áradásokban – közölték Sao Paulo állam hatóságai.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 20. 12:33
null
This handout picture released by Ubatuba Civil Defense shows the SP-55 highway blocked by a landslide in the municipality of Ubatuba, north coast of the state of Sao Paulo, Brazil on February 19, 2023. - A strong storm with a "record" amount of rain caused at least 19 deaths from floods and landslides during the carnival weekend in several towns in the state of Sao Paulo, authorities reported on Sunday. (Photo by Ubatuba Civil Defense / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UBATUBA CIVIL DEFENSE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: Ubatuba Civil Defense / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőcsapatok további áldozatok után kutatnak, megtisztítják az elöntött utakat, amelyek számos turistát zártak el a világtól. A látogatók a brazil karneválokra érkeztek az országba.

Az előrejelzések szerint az esőzés folytatódik Sao Paulo állam tengerparti részén, ami megnehezíti a polgári védelem és a tűzoltóság mentőalakulatainak munkáját, valamint azzal fenyeget, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekedhet. 

 

Sao Paulo állam hat városában rendkívüli állapotot hirdetettek, miután szakértők szerint példátlan, extrém időjárási helyzetben van a régió. A szövetségi kormány több minisztériumát kérte fel, hogy segítse az áldozatokat, állítsa helyre az infrastruktúrát és kezdje el a helyreállítást.

 

Hétfőn Tarcisio Freitas, Sao Paulo kormányzója szövetségi tisztségviselőkkel találkozik, hogy összehangolják a katasztrófa miatti intézkedéseket – írta közleményében az állam.

Latin-Amerika legnagyobb, a brazil Santos városában lévő kikötőjének működése az óránkénti 55 kilométert meghaladó sebességű széllökések és az egyméteresnél magasabb hullámok miatt vasárnap leállt – írták a helyi hírügynökségek.

Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök, aki az északkeleti Bahia államban vett részt a karneválon, hétfőn meglátogatja a katasztrófa által leginkább sújtott területeket.

Borítókép: áradás Sao Pauloban (Fotó: Ubatuba Civil Defense/AFP )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.