Tragikus tűzesetben meghalt egy édesanya és hét gyermeke Franciaországban

Egy negyvenes éveiben járó anya és hét gyermeke halt meg egy hétfő hajnali lakástűzben Charly-sur-Marne-ban, Franciaországban.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 06. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párizstól 80 kilométerre északkeletre fekvő, 2600 fős kisváros központjában az egyik sorházban csaptak fel a lángok helyi idő szerint hajnali egy óra előtt, a tűzoltókat a szomszédok riasztották.

A 2 és 14 év közötti gyerekek – öt lány és két fiú –, valamint szüleik a sorház második emeletén aludtak, amikor a tűz kitört – közölte a csendőrség.

A kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a gyermekeket, de már nem tudták megmenteni az életüket. A nő férjét a mentők súlyos égési sérülésekkel a településtől 20 kilométerre fekvő chateau-thierry-i kórházba szállították.

Az oltásban 16 mentőközpont 80 tűzoltója segédkezett, akik a kora reggeli órákra sikeresen eloltották a tüzet. A tűz oka egyelőre ismeretlen, ezért a hatóságok további vizsgálatot rendeltek el.

A legutóbbi hasonló tragédia december 16-án történt, amikor hat ember, köztük négy gyermek vesztette életét egy hétemeletes társasházban keletkezett tűzben Vaulx-en-Velinben, egy városrehabilitáció alatt álló munkásnegyedben.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, tavaly decemberben 22 ember vesztette életét Oroszországban, amikor tűz pusztított egy idősotthonban.

A tűz teljesen kiégette a Moszkvától 3600 kilométerre keletre fekvő Kemerovo városban idősek otthonaként üzemelő, de akként nem regisztrált épület második emeletét. Oroszországban számos idősek otthonaként funkcionáló ingatlan regisztráció nélkül működik, s ily módon – magánterületként – nem ellenőrzi a hatóság. A RIA orosz hírügynökség a városi hatóságokra hivatkozva közölte, hogy feltehetően a tűzvédelmi előírások megsértése okozhatta a katasztrófát.

Kemerovóban pusztított az utóbbi idők egyik leghalálosabb oroszországi tűzvésze is: 2018-ban a Téli Cseresznye nevű bevásárlóközpont felső szintjein kitört tűz 64 ember halálát okozta.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.