Újabb csecsemőt mentettek ki a romok alól Törökországban

A hétfő hajnali földrengésnek eddig összesen 11 700 halálos áldozata van Szíriában és Törökországban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 08. 18:05
null
Iskenderun körzet, 2023. február 7. Mentõautóval érkezõ sebesült kisgyermeket vizsgál egy kórházi orvos a dél-törökországi Hatay tartománybeli Iskenderunban 2023. február 6-án, miután hajnalban több erõs földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erõsséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedõlt épületbõl közel 8000 túlélõt mentettek ki. MTI/EPA/Erdem Sahin Fotó: Erdem Sahin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb csecsemőt emeltek ki szerdán a romok alól a dél-törökországi Hatayban 58 órával a török–szíriai határtérségben súlyos pusztítást okozó földrengés után.

A mentőalakulatok az összedőlt házfalak között egy résen át érték el a négy hónapos kislányt, akit takaróba burkoltak és kihoztak a felszínre. A síró gyermeket a mentősök igyekeztek megnyugtatni, a szüleit még keresik.

Szerda hajnalban egyébként Kahramanmaras tartomány Elbistan körzetében egy ujját szopogató két hónapos csecsemőt is kiemeltek élve a romok alól. Nem sokkal később a gyermek édesanyját is épségben megmentették.

A hétfő hajnali földrengés következtében eddig 11 700 halálos áldozatot jelentettek Szíriából és Törökországból a helyi hatóságok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.