Száznegyven kecskét sodort a tengerbe a gyilkos lavina, négy ember meghalt

Négy ember, köztük legalább egy külföldi turista halálát okozták a lavinák pénteken Norvégia északi részén – közölte a helyi rendőrség.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 31. 21:55
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skandináv ország északi csücskében fekvő Kavringtindenben egy ötfős, külföldi turistákból álló csoportot sodort el egy lavina, egyikük meghalt, ketten megsérültek – közölte sajtótájékoztatóján Morten Pettersen, Troms város rendőrségének munkatársa.

Hozzátette: a rendőrség dolgozik a külföldi halálos áldozat azonosításán. Dan-Havard Johnsen, a közeli Lyngen település polgármestere közölte: az ötfős csoport Olaszországból érkezett, de az elhunyt turista állampolgársága egyelőre nem ismert.

Morten Pettersen azt is elmondta: röviddel később két másik ember is meghalt amiatt, hogy egy másik lavina a tengerbe sodort egy házat Reinoya szigetén, valamint a ház istállóját is, amelyben 140 kecske volt.

Egy harmadik lavina pedig Nordreisa térségében lepett meg egy kisebb csoportot.

A csoport egyik tagja meghalt, és a rendőrség közleménye szerint nagy valószínűséggel ő is külföldi volt.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.