A Harry Potter-könyvek szerzője szerint van valami veszélyes a transzgendermozgalomban

J. K. Rowling angol írónő folytatta az eddig komoly bírálatokat és erőteljes reakciókat kiváltó kritikáját a radikális transzneműeket támogató mozgalmakkal szemben, amikor egy podcastben veszélyesnek nevezte azokat, írja a Breitbart amerikai portál. A Harry Potter-könyvek szerzője a Witch Trials of J. K. Rowling (J. K. Rowling boszorkányperei) című podcastben beszélve elmondta, hogy megpróbálta meghallgatni a transznemű aktivistákat, hogy jobban megértse a nézeteiket, de végül arra a következtetésre jutott, hogy „valami veszélyes lappang bennük”.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 03. 17. 17:58
ROWLING, J. K.
London, 2018. november 14. J. K. Rowling angol író, forgatókönyvíró a Legendás állatok: Grindelwald bûntettei (Fantastic Beats: The Crimes of Grindelwald) címû filmje nagy-britanniai premierjén Londonban 2018. november 13-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Csak annyit mondhatok, hogy mélyen, keményen és hosszan gondolkodtam rajta. És meghallgattam, komolyan, a másik oldalt is. (…) És abszolút úgy gondolom, hogy van valami veszélyes ebben a mozgalomban, ami ellen fel kell szólalni” – fogalmazott egy podcastben J. K. Rowling angol írónő, a Harry Potter-könyvek szerzője.

Rowling azon kritikusainak is szólt, akik szerint elárulta a könyveiben képviselt értékeket.

„Folyamatosan azt mondják, hogy elárultam a saját könyveimet, de az én álláspontom az, hogy abszolút fenntartom azokat az értékeket, amelyeket azokban képviseltem” – mondta.

Az én álláspontom az, hogy ez az aktivista mozgalom abban a formában, ahogyan jelenleg megjelenik, pontosan azt visszhangozza, amitől a Harry Potterben óva intettem.

– fogalmazott.

„Harcolok az ellen, amit én egy erőteljes, alattomos nőgyűlölő mozgalomnak látok, amely szerintem hatalmas teret nyert a társadalom nagyon befolyásos területein. Nem látom ezt a bizonyos mozgalmat sem jóindulatúnak, sem erőtlennek” – folytatta.

A brit írónő 2020 nyarán tett nyilatkozatában keltett sokakban megütközést, amikor azt mondta, a transznemű ideológia az általunk ismert nőiség eltörléséhez vezethet, mivel tagadja azokat az alapvető biológiai funkciókat, amelyek megkülönböztetik a nőket a férfiaktól.

Ha nincsenek nemek, akkor a nők megélt valósága globálisan eltörlődik. Ismerem és szeretem a transz embereket, de a nemek fogalmának eltörlése sokaknak elveszi a képességét, hogy a maga jelentőségében értelmezzék az életüket. Nem gyűlölet kimondani az igazságot

– írta akkor a Twitteren Rowling.

A posztot követően Rowlingra össztűz zúdult a közösségi médiában. A könyveiből készült filmek szereplőit alakító színészek, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint és Eddie Redmayne is kinyilvánították, hogy támogatják a transzneműek mozgalmát. A filmekben Voldemortot alakító Ralph Fiennes és a Hagridot játszó Robbie Coltrane színészek viszont megvédték Rowlingot.

Ahogy a kritikák egyre erősödtek, Rowling esszét írt a szexuális bántalmazás és a családon belüli erőszak túlélőjeként szerzett tapasztalatairól, és abban is úgy érvelt, hogy a férfiból nővé válás koncepciója teljesen eltörli a nőiességet.

 

Borítókép: J. K. Rowling angol író, forgatókönyvíró a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei (Fantastic Beats: The Crimes of Grindelwald) című filmje nagy-britanniai premierjén Londonban 2018. november 13-án (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.