Andrzej Duda lengyel elnökkel tárgyalt a CIA igazgatója

Varsóban ült tárgyalóasztalhoz Andrzej Duda lengyel elnök és William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója. A lengyel sajtó arról számolt be, a térség biztonságáról egyeztettek szerdán.

2023. 03. 16. 9:46
William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója Varsóban tárgyal Andrzej Duda lengyel elnökkel 2023. március 15-én. Fotó: lengyel elnöki hivatal Forrás: Lengyel elnöki hivatal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrzej Duda lengyel elnök az elnöki palotában találkozott a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójával – számolt be szerdán a lengyel elnöki hivatal weboldalán.

A tájékoztatás szerint a megbeszélések során a térség biztonsági helyzetén volt a hangsúly: szóba került az orosz–ukrán háború, valamint annak hatása nemcsak a két ország, de Lengyelország és az Egyesült Államok biztonsági helyzetére is.

Andrzej Duda és William Burns az elmúlt fél évben már második alkalommal ült tárgyalóasztalhoz, a lengyel elnököt ezúttal Jacek Sivera, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, valamint Marcin Przydacz, az elnöki hivatal nemzetközi ügyekért felelős vezetője kísérte el.

Borítókép: William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója Varsóban tárgyal Andrzej Duda lengyel elnökkel 2023. március 15-én (Fotó: Lengyel elnöki hivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.