Arab nyelvű utcanévtáblát avattak fel Németországban

A „társadalmi befogadás jelképes megnyilvánulásaként” értékelik a kezdeményezést.

Magyar Nemzet
2023. 03. 19. 10:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránsok iránti tisztelet jeléül arab nyelvű utcanévtáblát helyeztek ki Düsseldorf Oberbilk nevű városnegyedében – számolt be az Exxpress osztrák hírportál Németország első arab nyelvű utcanévtáblájának felavatásáról. – Az itt élő emberek velünk együtt építették fel az országot. Ezért tiszteletet, figyelmet és képviseletet érdemelnek – közölte Dietmar Wolf zöldpárti kerületi polgármester, aki felavatta az utcanévtáblát az Ellerstrassén. Oberbilkben magas a migránshátterű emberek aránya, különösen a marokkói származásúaké. A Zöldek szerint a kétnyelvű felirat a „társadalmi befogadás jelképes megnyilvánulása”, s annak a jelképe, hogy az ott élők azonosulni tudnak a lakóhelyük sokszínűségével.

A marokkói főkonzul is dicsérte a kezdeményezést, örömének adva hangot annak, hogy a húsz arab nemzetből származó bevándorlókat elismerik ezzel a jelképes gesztussal. Düsseldorfban már eddig is volt egy kétnyelvű – német és japán – utcanévtábla, s további tíz hasonló feliratot tervez kihelyezni a városvezetés.

A WDR közszolgálati adó szerint az interneten olyan nagy vitát váltott ki az ügy, hogy a Flüchtlinge sind in Düsseldorf willkommen (A menekülteket tárt karokkal várjuk Düsseldorfban) nevű egyesület kénytelen volt cenzúrázni a kommentelőket Facebook-oldalukon az utcanévtábláról szóló bejegyzésük alatt. – Az első kommentek pozitívak voltak, aztán jöttek a trollok – bélyegezte meg a kritikusokat Hildegard Düsing-Krems, az egyesület vezetője. 
 

Borítókép: Ellerstrasse arabul (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.