Csoportosan erőszakolták meg a 14 éves kárpátaljai lányt, olcsón megúszták a tettesek

Egy kárpátaljai faluban követett el három tinédzser fiú nemi erőszakot a 14 esztendős lányon. Bár először börtönbüntetésre ítélték őket, később ezt felfüggesztették, mert túl szigorúnak találta az illetékes bíró az ítéletet.

Munkatársunktól
Forrás: Index2023. 03. 30. 6:25
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset még 2021-ben történt a kárpátaljai Verhni Vorota faluban. Ráadásul a tettesek videóra is vették a csoportos nemi erőszakot, és azzal kezdték zsarolni áldozatukat, hogy nyilvánosságra hozzák azt.

Később valóban feltűntek jelenetek a videóra vett szörnyű bűncselekményről, majd 2023-ban megszületett az ítélet: öt év börtönbüntetést kaptak tettükért a fiatalok a voloveci járásbíróság tárgyalásán.

Ám később mégis felmentést kaptak a börtönbüntetés alól, a bíró túl szigorúnak találta az ítéletet, amelyet így felfüggesztett szabadságvesztére változtattak. 

 

A kislány édesapja viszont tovább küzd, hogy szigorúbb büntetést kapjanak az elkövetők.

 

Addig folytatom ezt az ügyet, amíg nem születik igazságos ítélet. Nincs mit tenni, tovább küzdünk az igazságért. Szeretném megköszönni az egész ország támogatását 

 

– jelentette ki az édesapa az ukrán Telegraf hírportál tudósítása szerint.

Az Index beszámolója alapján az édesapa arról is beszélt, a büntetést azért enyhítették, mert a szexuális erőszak „behatolás nélkül” történt. És ugyan az elkövetők megkeresték őt bocsánatát kérve, de elutasította őket.

 

Nincsen bocsánat, a legvégsőkig megyünk, szigorú rendet követve 

 

– jelentette ki.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.