Eltévedt egy vadásztúrán, egy hónapig bolyongott az Amazonas dzsungelében

Rovarokat és férgeket evett a túlélésért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 01. 17:17
Jhonattan Acosta Forrás: Bolíviai Kormányminisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rovarokat és férgeket evett, és a csizmájában gyűjtött vizet ivott, hogy túlélje a dzsungel kihívásait – számolt be a túlélés mikéntjéről a 30 éves Jhonatan Acosta, akinek az eltűnését a családja jelentette be január végén.

A férfi barátaival indult vadászatra Beniből, és a 30 nap után előkerült Acostát a hétvégén találták meg az utána kutató csapatok. Mint kiderült, körülbelül negyven kilométert tett meg az őserdőben, de eltévedt, és rájött, hogy körbe-körbe jár. Hazatérése után elmondta, az volt a szerencséje, hogy sokszor esett az eső, és így vízhez tudott jutni, egyébként nem élte volna túl a kalandot. 

Ha nem volt esővíz, a saját vizeletét kellett innia.

1981-ben az izraeli Yossy Ghinsberg három hétig élt túl a bolíviai őserdőben, az ő megmeneküléséről 2017-ben Dzsungel címmel film is készült Daniel Radcliffe főszereplésével. 2021-ben pedig Antonio Sena élt túl 38 napot a brazíliai őserdőben, miután egy Cessna kisrepülővel, amelyet ő vezetett, lezuhant.

Borítókép: Jhonatan Acosta megmentése (Fotó: Bolíviai Kormányminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.