Olykor romlott, máskor félrecímkézett húst adott el az élelmiszergyártó a Tescónak

Az Egyesült Királyság kormánya fontolgatja az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) feletti ellenőrzés szigorítását, miután hírek szerint állítólag hamis sertéshúsból készült termékek kerültek a szupermarketek polcaira.

Magyar Nemzet
Forrás: The Guardian2023. 03. 31. 14:09
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Therésè Coffey, a Környezetvédelmi, Élelmiszerügyi és Vidékügyi Minisztérium (Defra) államtitkára csütörtökön az alsóházban elmondta, hogy meg fogja vizsgálni az FSA-nak a minisztériuma ellenőrzése alá vonását – közölte a Guardian.

A Farmers Weekly című szaklap vizsgálata megállapította, hogy 

legalább 2020 végéig az egyik legnagyobb brit élelmiszergyártó félrecímkézett és olykor romlott húst adott el a kiskereskedőknek.

Az egyelőre meg nem nevezett beszállító által előállított hús a jelentések szerint olyan termékekbe került, mint a Tesco, az Asda, a Co–op, a Morrisons és a Marks & Spencer által forgalmazott készételek, quiche-ek, szendvicsek és egyéb termékek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.