Romlott hús: aggódhat a Tesco? + Videó

Vizsgálatot rendelt el a Panaszkönyvben elhangzottak miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium.

BL
2012. 03. 10. 5:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, a televíziónak az áruházlánc nevük elhallgatását kérő dolgozói elmondták, hogy a multinacionális vállalatnál lemossák a romlott húsokat, és úgy kínálják a vásárlóknak. Így készül a lejárt szavatosságú csirkéből például grillcsirke, más hústermékekből pedig feltét vagy töltelék.

Bognár Lajos, a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzet megkeresésére közölte: az ellenőrzés helyszíne és időpontja titkos, a vizsgálatot a megyei kormányhivatalok szakemberei végzik. Az ügy azért kiemelten fontos, mert a cég eljárása veszélyezteti a fogyasztók biztonságát – tette hozzá.


A Tesco dolgozói szerint mindez felső vezetői utasításra történik, olyan is előfordul, hogy a friss húsok mellé teszik azokat a tálcás termékeket, amelyeket nem tudtak értékesíteni a szavatossági időben. A Hír TV Panaszkönyv című műsorának nyilatkozók a Magyar Nemzetnek elmondták: ha védelmet kapnak, és nem veszítik el állásukat, készek hatósági bejelentést is tenni. A Tesco reagálásképp csak annyit közölt: vezetői utasításra nem történhet ilyesmi – olvasható a szombati Magyar Nemzetben.

Mint arról korábban beszámolt a lap, a Tesco dunaújvárosi áruházában 300 kiló, bélsárral szennyezett csirkehúst találtak, az áruházlánc több hipermarketében pedig egerek jelentek meg. Valószínűleg az ilyen eseteknek is köszönhetően a jövőben a nagy láncok folyamatos hatósági ellenőrzésekre számíthatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.