Három stábtag is beperelte Alec Baldwint az operatőr halála miatt

A filmesek azt állítják, hogy szorongástól és a poszttraumás stressz tüneteitől szenvednek az eset óta.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky News2023. 03. 01. 14:00
BALDWIN, Alec
New York, 2019. január 23. Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatására érkezik a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ross Addiego, Doran Curtin és Reese Price azt állítják, hogy szorongástól és poszttraumás stresszbetegség tüneteitől szenvednek azóta, hogy a hollywoodi színész egy kellékfegyverrel 2021 októberében megölte Halyna Hutchins operatőrt a forgatáson – írta meg a Sky News. A kereset szerint a stábtagok Baldwin közelében voltak, amikor Hutchinst lelőtték.

Jacob G. Vigil, a hármak ügyvédje közölte, hogy a westernfilm forgatási helyszínén tapasztalt lőfegyverszakértőre, valamint biztonságra törekvő vezetésre lett volna szükség. Azonban egyik sem volt meg, ehelyett egy tapasztalatlan fegyverkezelőt és olyan díszletvezetőket szerződtettek, akiknek a múltjában többször előfordultak biztonsági szabálysértések. A stábtagok pedig hiába panaszkodtak a veszélyes forgatási körülményekről és a próbák hiányáról, ezeket mind figyelmen kívül hagyták. 

Erre reagálva a stáb több tagja is kilépett a filmből.

A panaszok között szerepel az a vád is, hogy Baldwin nem figyelt oda a fegyvertanítás során, hiszen nem győződött meg arról, hogy a fegyver meg van-e töltve éles lőszerrel, mielőtt meghúzta a ravaszt.

Az incidens miatt többen is indítottak már el pereket, többek között Hutchins özvegye, Matthew, a szülei és a nővére is.

A múlt héten Baldwin ártatlannak vallotta magát két vádpontban is.

A Santa Fé-i kerületi ügyészség nemrégiben ejtette a vádhoz fűzött, lőfegyverrel kapcsolatos kiegészítést, amely szerint a bűncselekményért öt év kötelező börtönbüntetés járt volna.

Borítókép: Alec Baldwin amerikai színész a bírósági meghallgatására érkezik a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.