Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Közös hadgyakorlatot tartott Oroszország, Kína és Irán

A művelet során éleslövészetet is tartottak tengeri és légi célpontok elleni csapásokkal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 18. 14:13
Ománi-öböl, 2023. március 17. Az iráni hadsereg által közreadott képen az Admiral Gorskov orosz fregatt az Ománi-öbölben tartott iráni-kínai-orosz haditengerészeti gyakorlaton 2023. március 17-én. MTI/EPA/Iráni hadsereg Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös hadgyakorlatot tartott az Arab-tengeren Oroszország, Irán és Kína – jelentette be szombaton a moszkvai védelmi minisztérium. A dél-iráni Csabahár kikötőváros közelében zajlott művelet során éleslövészetet is tartottak tengeri és légi célpontok elleni csapásokkal. A hadgyakorlatra csütörtökön és pénteken került sor az Admiral Gorskov orosz fregatt és a Nancsing kínai romboló részvételével.

Az Admiral Gorskov előző hónapban a Kína és Dél-Afrika részvételével tartott közös gyakorlaton is részt vett. A hajót a tengeri célpontok ellen bevethető legmodernebb orosz manőverező robotrepülőgépekkel, Cirkonokkal is felszerelték.

 

Borítókép: Az Admiral Gorskov orosz fregatt az Ománi-öbölben tartott iráni–kínai–orosz haditengerészeti gyakorlaton 2023. március 17-én (Fotó: MTI/EPA/Iráni hadsereg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.