időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

Ukrán tisztviselő: Dublőr helyettesítette Putyint Mariupolban

Magyar Nemzet
Forrás: The Daily Mail
2023.03.20. 19:30
Ukrán tisztviselő: Dublőr helyettesítette Putyint Mariupolban

Újból azzal vádolják Vlagyimir Putyint, hogy nyilvános szereplésén, ezúttal hétvégi szevasztopoli és mariupoli látogatásakor, dublőr helyettesítette az orosz elnököt − számolt be a The Daily Mail brit hírportál. Ezúttal az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója, Anton Gerascsenko tett közzé egy fényképet, amelyen Putyin látható egy februári, majd két hétvégén készült felvételen. Gerascsenko szerint az elnöknek mindhárom fotón eltérően néz ki az álla, ezt pedig azzal magyarázza, hogy nem ő szerepel az Ukrajnától elcsatolt területeken fotózott képeken.

Mit gondolnak, melyik az igazi?

− tette fel a kérdést gúnyosan.

Gerascsenko mellett több orosz Telegram-csatorna, köztük a General SVR is azzal vádolja az elnököt, hogy hasonmását küldte el Szevasztopolba és Mariupolba. A csatorna szerint ennek a jele az is, hogy a látogatások alkalmával Putyin nem folytatott hosszabb tárgyalásokat a helyi vezetőkkel, nem nyilatkozott a sajtónak, mindössze fotók és néhány videófelvétel erejéig mutatkozott a kamerák előtt. 

Az ukrajnai háború kirobbanása óta számtalan esetben vádolták meg Vlagyimir Putyint azzal, hogy egészségügyi állapota miatt nyilvános szereplésein dublőrök helyettesítik. Ezeket a pletykákat ugyanakkor éppen az amerikai hírszerzés feje, William Burns oszlatta el még tavaly nyáron.

Sok pletyka kering az elnök egészségi állapotáról, azonban mi úgy tudjuk, hogy szinte már túl egészséges

fogalmazott viccelődve Burns egy coloradói konferencián. A híresztelésekre reagálva Szergej Lavrov orosz külügyminiszter akkor úgy fogalmazott: „Nem hiszem, hogy épeszű ember bármilyen betegség jeleit látná rajta, pedig rendszeresen mutatkozik a televíziók képernyőjén”.

Borítókép: A Rosszija-24 orosz televízió videófelvételéről készített képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) helyi lakosokkal beszélget a délkelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Mariupolban 2023. március 19-én (Fotó: MTI/AP/Rosszija-24)

Háború Ukrajnában

Kijev bukásáról cikkezik a népszerű német lap, ami Orbán Viktornak is igazat ad

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.