Ukrán tisztviselő: Dublőr helyettesítette Putyint Mariupolban

Anton Gerascsenko újfent megismételte az ukránok által sokat emlegetett vádakat.

Magyar Nemzet
Forrás: The Daily Mail2023. 03. 20. 19:30
PUTYIN, Vlagyimir
Mariupol, 2023. március 19. A Rosszija-24 orosz televízió videófelvételérõl készített képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) helyi lakosokkal beszélget a délkelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Mariupolban 2023. március 19-én. MTI/AP/Rosszija-24 Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újból azzal vádolják Vlagyimir Putyint, hogy nyilvános szereplésén, ezúttal hétvégi szevasztopoli és mariupoli látogatásakor, dublőr helyettesítette az orosz elnököt − számolt be a The Daily Mail brit hírportál. Ezúttal az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója, Anton Gerascsenko tett közzé egy fényképet, amelyen Putyin látható egy februári, majd két hétvégén készült felvételen. Gerascsenko szerint az elnöknek mindhárom fotón eltérően néz ki az álla, ezt pedig azzal magyarázza, hogy nem ő szerepel az Ukrajnától elcsatolt területeken fotózott képeken.

Mit gondolnak, melyik az igazi?

− tette fel a kérdést gúnyosan.

Gerascsenko mellett több orosz Telegram-csatorna, köztük a General SVR is azzal vádolja az elnököt, hogy hasonmását küldte el Szevasztopolba és Mariupolba. A csatorna szerint ennek a jele az is, hogy a látogatások alkalmával Putyin nem folytatott hosszabb tárgyalásokat a helyi vezetőkkel, nem nyilatkozott a sajtónak, mindössze fotók és néhány videófelvétel erejéig mutatkozott a kamerák előtt. 

Az ukrajnai háború kirobbanása óta számtalan esetben vádolták meg Vlagyimir Putyint azzal, hogy egészségügyi állapota miatt nyilvános szereplésein dublőrök helyettesítik. Ezeket a pletykákat ugyanakkor éppen az amerikai hírszerzés feje, William Burns oszlatta el még tavaly nyáron.

Sok pletyka kering az elnök egészségi állapotáról, azonban mi úgy tudjuk, hogy szinte már túl egészséges

fogalmazott viccelődve Burns egy coloradói konferencián. A híresztelésekre reagálva Szergej Lavrov orosz külügyminiszter akkor úgy fogalmazott: „Nem hiszem, hogy épeszű ember bármilyen betegség jeleit látná rajta, pedig rendszeresen mutatkozik a televíziók képernyőjén”.

Borítókép: A Rosszija-24 orosz televízió videófelvételéről készített képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) helyi lakosokkal beszélget a délkelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Mariupolban 2023. március 19-én (Fotó: MTI/AP/Rosszija-24)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.