A szólásszabadság jegyében semmisítettek meg egy Bibliát egy amerikai egyetemen + videó

Logikus.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner, The New York Post2023. 04. 07. 9:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy egyetemi konzervatív előadó rendezvénye ellen tiltakoztak New York-i egyetemisták, mégpedig úgy, hogy megsemmisítettek egy Bibliát is. A sors fura fintora, hogy mindezt a szólásszabadság jegyében tették meg. Az előadás fő témája pont azt lett volna, hogy a szólásszabadság épp tönkremenőben van az egyetemi kampuszokon. 

A New York Állami Egyetem Albany-i hallgatói tiltakozásul felvonultak, skandáltak, táncoltak és még egy Bibliát is megsemmisítettek.

Ezzel próbálták ugyanis leállítani a Turning Point USA szemináriumát, amelyet egy hallgatói csoport szervezett, és amelynek vezetője a konzervatív Ian Haworth volt. A résztvevők közben az alábbiakat skandálták:

 „így néz ki a szólásszabadság” , „a transzjogok emberi jogok”, „b...szódjatok meg, fasiszták„ és „Ian sz...r”.

A Mandiner arról számolt be a New York Post cikke alapján, hogy az egyetem a lappal azt közölte, hogy a diákok az egész tüntetés alatt „békésen viselkedtek”, senki sem sérült meg, csak az elpusztított Biblia maradt hátra.

Megjegyzik, hogy az egyetemi rendőrség két diákot megbírságolt, mert megpróbáltak bejutni egy olyan területre, amelyet a rendezvény miatt lezártak. A tiltakozásról egyébként megosztott néhány videót és fotót Ian Haworth is a Twitteren, például az alábbit, amelyben arról ír, hogy ha a „b...szódjatok meg fasiszták” kiabálása, emberek arconköpése és Bibliák tönkretétele békés demonstrációnak számít, akkor valóban békés volt az esemény. 

 

Alább pedig egy kép egy Bibliáról és egy videó a békés pillanatokról.

Borítókép: A békés demonstráció (Fotó: Ian Haworth/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.