Az amerikai és a francia elnök is készen áll bevetni Kínát, hogy hamarabb véget érjen az orosz–ukrán háború

Telefonon állapodott meg Joe Biden és Emmanuel Macron, hogy bevonják Kínát az ukrajnai háború befejezésének felgyorsításába.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 05. 7:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Macron elnök szerdán Kínába érkezett, látogatása péntekig tart – közölte a távirati iroda. Az amerikai és a francia elnök beszélt arról, hogy mindketten készek bevonni Kínát, hogy az ukrajnai háború hamarabb befejeződjön, és abba, hogy vegyen részt a térség fenntartható békéjének megteremtésében – áll Macron hivatalának közleményében.
 Mindkét elnök azt reméli, hogy Kína részese lehet a globális észak és a globális dél közötti szolidaritásban, valamint közös programot hozhatnak létre a klíma és az élővilág védelméért – írta az Elysée-palota, ám részleteket nem közölt.

Hszi Csin-ping kínai elnök a tervei szerint találkozik Emmanuel Macronnal, hogy megbeszélést folytasson vele a kétoldalú kapcsolatok irányáról – mondta a kínai külügyminiszter korábban.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.