időjárás 23°C Magdolna 2023. május 29.
logo

Biden újabb kínos baklövése: egy tornádó sújtotta város nevét rontotta el + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News
2023.04.01. 11:25 2023.04.01. 14:48
Biden újabb kínos baklövése: egy tornádó sújtotta város nevét rontotta el + videó

Kínos felvétel terjed a közösségi oldalakon és a hírportálokon Joe Biden amerikai elnökről, aki pénteken Mississippi államba utazott el, hogy felmérje az Egyesült Államokban tomboló viharok kárait. Az elnök Rolling Fork városába is ellátogatott, ám véletlenül két alkalommal is Rolling Stone-nak nevezte a települést sajtótájékoztatója közben.

– Nem csak ma vagyunk itt. Gondoskodom róla, hogy legyen hol aludnotok, legyen mit ennetek, és segítek újjáépíteni az életeteket Rolling Stone-ban – fogalmazott beszédében Joe Biden amerikai elnök egy Mississippi állambeli településen az Egyesült Államokban. A probléma azonban az volt az elnök tájékoztatásával, hogy nem Rolling Stone-ban, hanem Rolling Fork városában járt, hogy felmérje az amerikai területeken pusztító tornádó okozta károkat. Biden ráadásul másodjára is rosszul mondta a település nevét: „Rolling Stone városa vissza fog térni, és mi veletek leszünk az út minden lépésénél” – fogalmazott.

A második alkalom után már észrevette hibáját és elismerte azt, noha kellőképpen belezavarodott a beszédbe.

Rolling Fork az Egyesült Államokbeli Mississippi államban – az egyik legszegényebb amerikai régióban – fekszik, a 2020-as népszámlálás során mindössze 1883 lakost regisztráltak a településen. A városban hatalmas károkat okoztak az elmúlt napok viharai: házak dőltek össze és a hatalmas szél a fákat gyökerestül tépte ki a földből.

Házromok Rolling Forkban 2023. március 27-én, miután három nappal korábban tornádó söpört végig a Mississippi állambeli városon. Fotó: Julio Cortez/MTI/AP

Joe Biden hivatalba lépése óta már számos baklövést elkövetett. Legutóbb az észak-karolinai Durhambe utazott, ahol egy gyárat látogatott meg, ám a nyolcvanéves politikus érkezése után teljesen elveszve téblábolt a helyszínen. Egyik kísérőjének azonban bekapcsolva maradt a mikrofonja és tisztán lehetett hallani, ahogy útbaigazítja az elnököt: „lefelé a rámpán. Az öné a kék jel lesz a bal oldalon” – magyarázta Bidennek. A keddi esetet megelőzően pedig az keltett hatalmas felháborodást az amerikaiak körében, hogy amikor a nashville-i halálos lövöldözésről tartott sajtótájékoztatót az elnök, viccelődéssel kezdte beszédét. „Szeretem a fagyit, különösen a csokoládékekszeset. Azért jöttem ide, mert hallottam, hogy van csokoládékekszes fagyi. Egyébként az emeleten van egy hűtőszekrényem, amiben csak fagyi van. Azt hiszik, viccelek. Nem viccelek” – mondta felszólalásának kezdetén.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszél, miután felmérte a károkat a Mississippi állambeli Rolling Forkban egy héttel a térségben pusztító tornádó és vihar után, 2023. március 31-én. Balról a harmadik az elnök felesége, Jill Biden. (Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.