Elfogták az amerikai titkos iratok kiszivárogtatóját +videó

A rendőrség páncélozott járművel közelítette meg a gyanúsított tartózkodási helyét, majd egy közeli börtönbe szállították.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 13. 21:36
null
US-DEFENSE-PENTAGON Fotó: DANIEL SLIM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek egy amerikai férfit a minősített katonai iratok kiszivárogtatásával összefüggésben csütörtökön Massachusetts államban – közölték a Szövetségi Nyomozó Irodára (FBI) hivatkozva amerikai sajtóforrások.

A Fox News és a CNN hírtelevízió közölte, hogy a korábban már megnevezett, 21 éves Jack Teixeráról van szó, aki a Nemzeti Gárda massachusettsi légibázisának hírszerző egységében dolgozott, és hozzáféréssel rendelkezett katonai hírszerzési rendszerekhez.

A letartóztatásról bemutatott filmfelvétel szerint rendőrségi autókkal és páncélozott járművel közelítették meg a gyanúsított tartózkodási helyét, majd egy közeli börtönbe vitték.

Ezzel egy időben a védelmi minisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján annyit közölt, hogy szándékosan elkövetett bűncselekményről van szó. Pat Ryder elmondta, hogy az érvényben lévő, a minősített iratok kezelésére vonatkozó előírások nyilvánvaló megsértéséről van szó. Hozzátette, hogy a Pentagon felülvizsgálja azok körét, akik hozzáférhetnek a minősített iratokhoz, és úgy fogalmazott, hogy „mindig minden helyzetből tanulnak”.

Joe Biden amerikai elnököt írországi látogatása közben kérdezték arról, hogy aggasztja-e a szivárogtatás, az elnök, mint fogalmazott: „nem aggódom a szivárogtatás miatt, de aggaszt, hogy ez megtörténhetett”. Hozzátette: Nem tudok olyan információkról, aminek nagy jelentősége lenne bennük.

Bortókép: Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) épülete. (Fotó: Daniel SLIM / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.