Elhunyt Jerry Springer, a botrányos délutáni show-műsorok házigazdája + videó

Rendszeresek voltak a trágár kijelentések és verekedések a műsorában, ahol gyakran transzneműek leplezték le magukat párjuk előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: AP2023. 04. 27. 17:16
A legendás televíziós műsorvezető, Jerry Springer 79 éves korában otthonában elhunyt, 2023.04.27-én. (Fotó: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
US-THE-JERRY-SP Fotó: AFP/MICHAEL LOCCISANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jerry Springer, az egykori polgármester, híradós és műsorvezető 79 éves korában elhunyt – jelentette mások mellett az AP hírügynökség.

Springer 1944. február 13-án született Londonban, egy német zsidó származású családba. Ötéves korában költöztek New Yorkba. Springer a Tulane Egyetemen politológiát hallgatott, majd a Northwestern Egyetemen szerzett jogi diplomát. Aktívan politizált, még 2017-ben is fontolgatta, hogy indul az ohiói kormányzói posztért. 1968-ban Robert F. Kennedy elnökválasztási kampányában is segített.

Igazán nagy hírnevét azonban show-műsorával szerezte meg.

A „Jerry Springer Show” 27 éves fennállása alatt az egyik legnépszerűbb amerikai délutáni műsor volt, ahol a trágár szavak, székdobálások és drámák sem maradhattak el. 

Ám amíg Springer a műsort „bűnös szórakozásnak” nevezte, mások jóval kritikusabbak voltak és az „amerikai értékek hanyatlását” látták a műsorban.

A show-műsorba gyakran hívtak olyan párokat, akiknél a nő a stúdióban leplezte le, hogy valójában férfinak született. Ezt követően pedig sokszor elszabadultak az indulatok.

Máskor a közönség soraiból verekedett össze egy, a műsorban résztvevő transznemű.

Műsora mintegy négyezer epizód után, 2018-ban fejeződött be.

Jerrynek megvolt az a képessége, hogy könnyen teremtett kapcsolatot az emberekkel, sikere is ebből fakadt, bármibe is kezdett

 – mondta Jene Galvin, a család barátja. Hozzátette: pótolhatatlan az elvesztése, ami mérhetetlenül fáj, de az intellektusának, kedvességének és humorának emléke tovább fog élni.

A család közleménye szerint Springer békésen, Chicago közelében található otthonában halt meg rövid betegeskedés után.

Borítókép: A legendás televíziós műsorvezető, Jerry Springer 79 éves korában, otthonában hunyt el 2023. április 27-én (Fotó: Michael loccisano/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.