Kémdrónok jelentek meg Moszkva felett

Két nap alatt már a harmadik lezuhant drónt találták meg a moszkvai Bogorodszk városrész közelében.

Magyar Nemzet
Forrás: RIA Novosztyi2023. 04. 25. 15:14
MQ-9 Reaper in flight
190715-F-HP405-0176 Fotó: U.S. Air Force Forrás: US Air Force Airman 1st Class William Rio Rosado
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok újabb drón roncsait találták meg a moszkvai Bogorodszk városrészben. Ez a harmadik lezuhant drón két nap alatt a moszkvai régióban, közölte a RIA Novoszti orosz állami hírügynökséggel a helyi mentőszolgálat egyik képviselője. 

A drónt a Zarya mezőgazdasági település közelében találták meg,

 – mondta a szóvivő.


A drón a zuhanás során kisebb mechanikai sérüléseket szenvedett. Az előzetes információk szerint nem volt robbanóanyag a fedélzetén. Egy nappal korábban a moszkva megyei Noginszk közelében zuhant le egy nagyjából száz kilogramm súlyú, pilóta nélküli, amerikai motorral felszerelt drón. Az légi eszköz darabokra hullott, tűz nem keletkezett. Az előzetes információk szerint nem volt rajta lőszer. Később a hatóságok egy második drón roncsait is megtalálták ugyanezen a területen. A bűnüldöző szervek egyelőre a légi jármű származását, illetve kilövésének helyét próbálják azonosítani.

 

Borítókép: MQ–9 Reaper drón, Nevada, tesztrepülés közben. Forrás: US Air Force, Airman 1st Class William Rio Rosado

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.