Nyolc ember holttestét találták meg a kanadai hatóságok a határ közelében

Közülük kettő gyermek volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 01. 9:49
sziréna rendőrautó Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc ember, köztük két gyermek holttestére bukkantak az amerikai határ közelében, a Szent Lőrinc-folyónál a kanadai hatóságok. Közleményük szerint bevándorlók voltak, akik illegálisan akartak átkelni Kanadából az Egyesült Államokba – írta meg az MTI szombaton a BBC News cikke alapján.

Feltehetően egy Romániából és egy Indiából származó család tagjai vannak a halottak között. A hatóságok csütörtökön hat holttestre, majd pénteken további kettőre bukkantak a kanadai–amerikai határ melletti mocsaras régióban, Akwesasne-ban, Montrealtól mintegy 120 kilométerre nyugatra.

A rendőrök a csónakjával eltűnt Casey Oakest keresték a környéken, így akadtak rá a holttestekre. A harmincéves férfit nem találták meg.
Az akwesasne-i rendőrség tájékoztatása szerint 

az egyik elhunyt gyermek, aki még nem volt hároméves, kanadai útlevéllel rendelkezett, és a másik gyermek is kanadai állampolgár volt.

A két család feltehetően illegálisan próbált meg átjutni Kanadából az Egyesült Államokba – mondta el egy pénteki sajtótájékoztatón az akwesasne-i rendőrség illetékese. Hozzátette, a térségben, ahol a holttesteket találták, szerda éjszaka rosszak voltak az időjárási viszonyok.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közleményében szívszorító helyzetként írta le a történteket. – Meg kell értenünk, mi történt, hogyan történt, és mindent el kell követnünk azért, hogy minimálisra csökkentsük az esélyét annak, hogy ez még egyszer megtörténjen – hangsúlyozta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.