időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Nyolc ember holttestét találták meg a kanadai hatóságok a határ közelében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.04.01. 09:49 2023.04.01. 10:30
Nyolc ember holttestét találták meg a kanadai hatóságok a határ közelében

Nyolc ember, köztük két gyermek holttestére bukkantak az amerikai határ közelében, a Szent Lőrinc-folyónál a kanadai hatóságok. Közleményük szerint bevándorlók voltak, akik illegálisan akartak átkelni Kanadából az Egyesült Államokba – írta meg az MTI szombaton a BBC News cikke alapján.

Feltehetően egy Romániából és egy Indiából származó család tagjai vannak a halottak között. A hatóságok csütörtökön hat holttestre, majd pénteken további kettőre bukkantak a kanadai–amerikai határ melletti mocsaras régióban, Akwesasne-ban, Montrealtól mintegy 120 kilométerre nyugatra.

A rendőrök a csónakjával eltűnt Casey Oakest keresték a környéken, így akadtak rá a holttestekre. A harmincéves férfit nem találták meg.
Az akwesasne-i rendőrség tájékoztatása szerint 

az egyik elhunyt gyermek, aki még nem volt hároméves, kanadai útlevéllel rendelkezett, és a másik gyermek is kanadai állampolgár volt.

A két család feltehetően illegálisan próbált meg átjutni Kanadából az Egyesült Államokba – mondta el egy pénteki sajtótájékoztatón az akwesasne-i rendőrség illetékese. Hozzátette, a térségben, ahol a holttesteket találták, szerda éjszaka rosszak voltak az időjárási viszonyok.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közleményében szívszorító helyzetként írta le a történteket. – Meg kell értenünk, mi történt, hogyan történt, és mindent el kell követnünk azért, hogy minimálisra csökkentsük az esélyét annak, hogy ez még egyszer megtörténjen – hangsúlyozta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.