Pakolnak az Oroszország által kiutasított német diplomaták + videó

Megkezdték az Oroszországból szombaton kiutasított több mint húsz német diplomata személyes holmijának elszállítását a moszkvai német nagykövetségről.

Magyar Nemzet
Forrás: RIA Novoszti2023. 04. 25. 18:49
ZAHAROVA, Marija
Moszkva, 2022. január 14. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivõ Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek az elõzõ év diplomáciai tevékenységét értékelõ évenkénti sajtóértekezletén Moszkvában 2022. január 14-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A moszkvai német nagykövetség közelében nagy a forgalom, szinte egész nap teherautók mozognak, hisz az épületet német diplomaták egy csoportjának ma kell elhagynia. 

A nagykövetséget őrző rendőrök megerősítették, hogy a követségi személyzet holmiját elszállítják.

Az orosz külügyminisztérium szombaton, mintegy válaszlépésként döntött úgy, hogy a német diplomatákat kiutasítja, miután Németország korábban elrendelte az orosz diplomaták tömeges kiutasítását. A tervezett lépésről Berlint már a hónap elején tájékoztatták, áll az orosz külügy közleményében. 

Németország úgy döntött, hogy ismét tömegesen utasítja ki az országból az ott dolgozó orosz diplomáciai missziók munkatársait. A leghatározottabban elítéljük Berlin lépését, mely tovább rombolja az orosz–német kapcsolatok teljes spektrumát

– áll az orosz külügy közleményében, amely a német lépést ellenségesnek nevezi. 

A Moszkva és Berlin közti feszültség az ukrán háború kezdete óta érezhetően fokozódik. Tavaly áprilisban a német kormány negyven orosz diplomatát utasított ki. 

 

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.