Tucatnál is több embert öltek meg fegyveresek Nigériában

A támadást még kedden követték el Benue tagállam Apa járásában, ahol mindennaposak az összecsapások az állattenyésztők és a növénytermesztők között.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 27. 20:38
Nigerian,Security,Operatives,During,A,Military,Operation,,Ahead,Of,The
1819812551 Fotó: Oluwafemi Dawodu Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadás során mintegy tíz embert megöltek, majd katonákat küldtek a helyszín biztosítására – közölte Paul Hemba, Benue állam kormányzatának biztonsági tanácsadója.

A katonákra a fegyveresek lesből támadtak, és megölték a parancsnokukat.

Benue állam rendőrsége közölte, hogy tizennégy holttestet találtak. A támadás oka egyelőre nem ismert, de Nigéria vidéki területein az állattenyésztők és a növénytermesztők közötti kegyetlen versengés miatt egyre terjed az erőszak. Ezekben az övezetekben, ahol ritka a legelő vagy a megművelhető terület, elszaporodtak a konfliktusok. és a közösségek fegyveres csoportokat szerveztek a védelmükre – olvasható a The Guardian nigériai portálján.

A helyiek által csak bandáknak nevezett egyes csoportok fokozatosan bűnbandává alakultak át, fosztogatják a falvakat, meggyilkolják vagy váltságdíj fejében elrabolják a lakosokat.

A hónap eleje óta hozzávetőlegesen ötven embert öltek meg fegyveresek Benue egy másik falujában, a helyi hatóságok az erőszak elkövetésével a fulbe etnikumhoz tartozó pásztorokat gyanúsítják.

Borítókép: illusztráció (fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.