időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Valami nem stimmel Oroszországban, most egy ideig nem gyártanak Ladákat

Magyar Nemzet
Forrás: Totalcar
2023.04.01. 09:12 2023.04.01. 10:10
Valami nem stimmel Oroszországban, most egy ideig nem gyártanak Ladákat

Alkatrészhiány miatt szüneteltetik a Ladák gyártását az orosz anyaüzemben, ugyanis a szankciók miatt számos nyugati beszállító nem küld alkatrészt az orosz autógyártónak – adott számot a helyzetről a Totalcar. 

A lap azt írja, az AvtoVAZ, vagyis Oroszország legnagyobb autógyártója abban látja a megoldást, hogy előrébb hozzák a nyárra tervezett háromhetes leállást, amely július 24-én indult volna az eredeti tervek szerint, most azonban május végétől bezárják a gyár kapuit, a készletek ugyanis nagyjából pont addig tartanak ki. 

Tavaly nagyjából kétszáz olyan alkatrész került az AvtoVAZ termékeibe, ami nyugati beszállítóktól érkezett, és amelyeket most nem tudnak beszerezni. 

A helyzetet most azzal próbálják megoldani, hogy új, alternatív beszállítókat keresnek, ami nem feltétlenül rossz ötlet, tekintve, hogy 2023-ban összesen négyszázezer autót szeretnének legyártani, ami szép cél, ugyanis megközelítőleg a duplája a tavalyi, körülbelül 188 ezer autós teljesítményüknek. Más kérdés, hogy alkatrész híján hogyan sikerül majd teljesíteni a tervet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László )

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.