idezojelek

Valami nem stimmel Oroszországban, most egy ideig nem gyártanak Ladákat

Lehet, hogy a 2023-as tervet sem tudják majd megvalósítani.

Cikk kép: undefined
Fotó: Róka László

Alkatrészhiány miatt szüneteltetik a Ladák gyártását az orosz anyaüzemben, ugyanis a szankciók miatt számos nyugati beszállító nem küld alkatrészt az orosz autógyártónak – adott számot a helyzetről a Totalcar. 

A lap azt írja, az AvtoVAZ, vagyis Oroszország legnagyobb autógyártója abban látja a megoldást, hogy előrébb hozzák a nyárra tervezett háromhetes leállást, amely július 24-én indult volna az eredeti tervek szerint, most azonban május végétől bezárják a gyár kapuit, a készletek ugyanis nagyjából pont addig tartanak ki. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nagyjából kétszáz olyan alkatrész került az AvtoVAZ termékeibe, ami nyugati beszállítóktól érkezett, és amelyeket most nem tudnak beszerezni. 

A helyzetet most azzal próbálják megoldani, hogy új, alternatív beszállítókat keresnek, ami nem feltétlenül rossz ötlet, tekintve, hogy 2023-ban összesen négyszázezer autót szeretnének legyártani, ami szép cél, ugyanis megközelítőleg a duplája a tavalyi, körülbelül 188 ezer autós teljesítményüknek. Más kérdés, hogy alkatrész híján hogyan sikerül majd teljesíteni a tervet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.