A Fox News megtámadására készül Tucker Carlson

A műsorvezető egy saját platform megalapításával is felvenné a kesztyűt a hírcsatornával szemben.

Forrás: Axios.com2023. 05. 08. 19:37
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Twitter)
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucker Carlson arra készül, hogy szövetségesei révén igen jelentős nyomást gyakoroljon a Fox News hírcsatornára, hogy engedjék dolgozni. Ám egy saját médiaplatform megalapítását is elképzelhetőnek tartja, mondják a hozzá közel álló források az Axios nevű egyesült államokbeli médiaoldalnak.

Bryan Freedman ügyvéd, akit Carlson a Fox News-zal történt szerződésbontás körüli vita kapcsán bízott meg azzal, hogy képviselje az érdekeit, úgy nyilatkozott:

 Az az elképzelés, hogy bárki elhallgattatná Tuckert, és megakadályozná, hogy beszéljen a közönségéhez, több mint abszurd.

A szembenállás átformálhatja a konzervatív hírvilágot. A Fox News, amelynek nézettsége Carlson 13 nappal ezelőtti menesztése óta zuhanórepülésben van, úgy akarja háttérbe szorítani őt, hogy évi 20 millió dollárt fizet neki azért, hogy ne dolgozzon.

Az Axios ugyanakkor úgy értesült, hogy Carlson egy saját médiabirodalmat tervez. Ehhez azonban szüksége van arra, hogy a Fox News kiengedje őt a szerződéséből, amely 2025 januárjában jár le, vagyis az amerikai hírvilágban központi eseménynek számító elnökválasztás után. 

Carlsont eddig olyan csatornák keresték meg – köztük a jobboldali Rumble és a Newsmax –, amelyek többet ajánlottak neki, mint amennyit a szerződése alapján a Fox News fizet neki.

A műsorvezető bizalmasai azt mondják, hogy fontolgatja egy olyan, közvetlenül a fogyasztóknak szóló médium létrehozását is, ahol rajongók milliói fizethetnének azért, hogy nézhessék őt.

Fox News-os elődje, Bill O'Reilly már megalkotta ennek elődjét, amikor No Spin News címen podcastot indított, ami ma már a Newsmax nevű konzervatív hírplatform televíziócsatornáján látható. Ezzel összefüggésben beszédes, hogy Carlson és Elon Musk amerikai milliárdos és a Twitter tulajdonosa beszélgettek a közös munkáról, de konkrétumokról nem beszéltek.

Két nappal azután, hogy kirúgták, Carlson volt műsorának aktuális adásával egy időben egy Twitter-videóban úgy fogalmazott: Hamarosan találkozunk”. A kétperces videó 24 milliós nézettséget ért el.

[Tucker Carlson] tudja, hol van eltemetve egy csomó hulla, és készen áll arra, hogy elkezdje megrajzolni a térképet

 – mondta egy Carlsonhoz közel álló forrás, aki nem volt felhatalmazva arra, hogy nyilvánosan beszéljen.

Carlson szövetségesei felkészültek arra, hogy „megtámadják” a Fox News-t, amiért megpróbálja őt pályán kívül tartani. Csapata szerint a műsorvezetőt saját soraikba vágyók, azaz például a Newsmax is, egyre sürgetőbb magatartást tanúsítanak, ami még inkább mutatja, hogy mekkora a kereslet a jobboldali média sztárja iránt.

 

Borítókép: Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.