Az amerikaiak többsége szerint katasztrófa lenne Biden győzelme

A CNN legfrissebb közvélemény-kutatása arcul csapásként érheti Joe Biden amerikai elnököt: az amerikaiak 66 százaléka katasztrófának vagy visszaesésnek tartaná az Egyesült Államok számára esetleges győzelmét a 2024-es elnökválasztáson. A felmérés szerint a demokrata előválasztási küzdelemben is gyengült Biden támogatottsága ifjabb Robert F. Kennedyvel és Marianne Williamsonnal szemben.

Magyar Nemzet
2023. 05. 26. 6:47
null
US-POLITICS-BIDEN-BUSINESS Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jake Tapper, a CNN műsorvezetője szörnyű hírnek nevezte a számokat Biden számára, míg David Chalian, a CNN politikai igazgatója az elnök alacsony, 35 százalékos támogatottságát emelte ki, írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Ami a demokrata előválasztási kihívókat illeti, Biden hatvanszázalékos támogatottságot kapott, de Robert F. Kennedy Jr. húszszázalékos, Marianne Williamson pedig nyolcszázalékos támogatottságot szerezett. A CNN elemzője figyelmeztető jelnek nevezte, hogy ifjabb RFK, vagyis a legendás Kennedy elnök unokaöccse támogatottsága a függetlenek körében 32 százalék, szemben a párthűek 15 százalékával. A Fox News nemrégiben készült felmérése hasonló képet mutatott: aszerint Biden 62 százalékos támogatottságot kapott az előválasztási szavazók körében, ifjabb RFK 19 százalékot, Williamson pedig kilenc százalékot.

Joe Biden kapcsán egyre többször merül fel, immár demokrata berkekből is, a kora miatti aggodalom, ráadásul a választók jelentős része kompetensebbnek tartja Donald Trump volt elnököt a gazdasági kérdések kezelésében, ami egy fenyegető gazdasági válság árnyékában fontos szempont lehet a szavazók számára. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: AFP/Brendan Smialowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.