Az oroszok legitim katonai célpontoknak tekintik a briteket

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök szerint legitim katonai célpontoknak tekinthetők a brit tisztségviselők. Korábban James Cleverly brit külügyminiszter azzal indokolta a moszkvai dróntámadásokat, hogy Ukrajnának joga van önvédelemből orosz területen lévő célpontokat támadni.

Magyar Nemzet
Forrás: TASZSZ2023. 05. 31. 9:59
Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz miniszterelnök és az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. (Fotó: 
Jack Straw / Twitter)
Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz miniszterelnök és az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. (Fotó: Jack Straw / Twitter)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia valójában hadüzenet néküli háborút folytat Oroszország ellen, ami azt jelenti, hogy bármely brit tisztségviselőt legitim katonai célpontnak lehet tekinteni – jelentette ki szerdán Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a TASZSZ orosz hírügynökség tudósítása szerint.

Ma Nagy-Britannia Ukrajna szövetségeseként lép fel azáltal, hogy katonai segítségként felszerelést és személyzetet biztosít Ukrajnának, vagyis de facto egy hadüzenet nélküli háborút folytat Oroszország ellen. Ezért bármely tisztségviselője, mind katonai, mind civil, aki hozzájárul a háborús erőfeszítésekhez, legitim katonai célpontnak tekinthető

− írta Medvegyev a Twitteren, kommentálva a brit külügyminiszter megjegyzését.

Kedden Cleverly azzal indokolta a moszkvai dróntámadásokat, hogy Ukrajnának joga van önvédelemből orosz területen lévő célpontokat támadni.

„Örök ellenségünk, Nagy-Britannia ostoba hivatalnokainak nem szabadna elfelejteniük, hogy a modern körülmények között zajló háború lefolytatását szabályozó, általánosan elismert nemzetközi jog, köztük a hágai és a genfi egyezmény és azok kiegészítő jegyzőkönyvei alapján az ő helyzetük is háborús helyzetnek minősíthető” − figyelmeztetett az orosz politikus.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök és az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese (Fotó: Jack Straw)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.