Bekéreti a magyar nagykövetet az osztrák külügyminiszter

Háborognak az osztrákok az embercsempészek kiengedése miatt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 22. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter hétfőn közölte, hogy minisztériuma bekéreti a magyar nagykövetet  – számolt be róla a Reuters hírügynökség. Az ügy hátterében egy olyan magyar kormányrendelet áll, amellyel majdnem ezer külföldi embercsempészt engednek szabadon, és úgynevezett „reintegrációs őrizetbe” helyezik őket. Ezeknek az embereknek három napon belül el kell hagyniuk Magyarországot.

Úgy gondoljuk, hogy ez egy teljesen rossz jelzés

– mondta Schallenberg újságíróknak egy brüsszeli uniós találkozó előtt, hozzátéve, hogy teljes körű tisztázást követel Magyarországtól az ügyben. 

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter korábban arra utasította a tárca illetékesét, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a magyar társszervekkel, és készítse elő a szükséges ellenintézkedéseket. Az osztrák fél úgy látja, hogy a magyar eljárás a szervezett bűnözés érintett tagjainak kedvez.

Borítókép: Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter 2023. február 7-én (Fotó: MTI/AP/AFP pool/Brendan Smialowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.