Beszüntették az új-zélandiakat felháborító kivisimogatást a Miami Állatkertben

A kivi a hét négy napján ki volt téve a nappali fénynek, idegenek tucatjai simogatták, szelfiztek vele, nevetgéltek rajta és úgy kezelték, mint egy játékszert.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 24. 11:01
Kiwi,,Are,Flightless,Birds,Endemic,To,New,Zealand,Of,The
2125321724 Fotó: Roberto Dani Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miami Állatkert bejelentette, hogy beszünteti a kivisimogatást, ugyanis az akkora felháborodást váltott ki Új-Zélandon, hogy petíciót is indítottak a szigetországban őshonos, nemzeti ikonnak számító madár védelmében.

Az állatkert Paora nevű kivijét a látogatók húsz dollár fejében fényes nappal simogathatták, fényképezhették, holott a röpképtelen madár éjszakai állat.
Az internetre kikerült videók hatalmas felhördülést váltottak ki Új-Zélandon, és az állatbarátok petíciót indítottak Paora megmentésére.
A Miami Állatkert közölte: Paora ugyan kitűnően érzi magát náluk, de a felmerült aggodalmak miatt azonnali hatállyal beszüntetik a látogatóknak biztosított simogatását és fotózását.

Az új-zélandi természetvédelmi hivatal Twitter-üzenetben mindenkinek köszönetet mondott, aki kifejezte a madárral való bánásmód miatti aggodalmát.
A kivi megmentésére irányuló petíciót kedden indították online, még az előtt, hogy az állatkert a kivisimogatást lefújta.
A petícióban nehezményezték, hogy Paora a hét négy napján ki volt téve a nappali fénynek, idegenek tucatjai simogatták, szelfiztek vele, nevetgéltek rajta és úgy kezelték, mint egy játékszert. 

„A kivik a mi különleges kincseink, nem Amerika játékszerei” 

– figyelmeztettek a felhívásban.

A kivitojás, amelyből Paora kikelt, 2019-ben került a Miami Állatkertbe a Smithsonian Nemzeti Állatkert és az új-zélandi kormány közötti különleges kölcsönszerződésnek köszönhetően.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.