Családjával együtt bombázták le Szíria egyik legismertebb drogkereskedőjét

Meghalt Szíria egyik legismertebb drogkereskedője, felesége és hat gyereke légicsapásban hétfőn kora reggel – tudósított a brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja és az állami Sham FM rádióállomás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 08. 17:32
null
Szaida al-Golan, 2018. július 25. Légicsapás füstje száll fel a délnyugat-szíriai el-Kuneitra tartománybeli Szaida al-Golan településnél, az Izrael által az 1967-es háborúban megszállt, szomszédos Golán-fennsíkról fényképezve 2018. július 24-én. Izrael lelõtt egy szíriai vadászgépet a Golán-fennsík felett, miután az két kilométer mélyen berepült Izrael területére. Az izraeli légierõ két Patriot gyártmányú amerikai rakétával lõtte le a Szuhoj gyártmányú vadászrepülõgépet, amely Szíria területén, a Jarmuk folyó völgyében zuhant le. Az egyik pilóta életét vesztette, társának hollétérõl nem tudnak. Izraeli rakéták legutóbb 2014-ben lõttek ki szíriai katonai gépet, egy izraeli légtérbe behatoló Szuhoj 24-est. (MTI/EPA/Atef Szafadi) Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marai al-Ramthant és családját a szíriai–jordániai határ közelében fekvő Suab nevű faluban érte a légicsapás. A másik támadást a déli Dara kormányzóságban hajtották végre, ahol egy kábítószergyártó üzemet semmisítettek meg.

Az akcióra néhány nappal azt követően került sor, hogy Jordánia közölte, Szíria területén készül fegyveres beavatkozásra. A két idézett forrás szerint a csapást a jordániai hadsereg hajtotta végre, a ritkának számító lépés célja az lehetett, hogy megakadályozzák az országba, majd onnan az öbölmenti államokba irányuló kábítószer-kereskedelmet.

A jordániai állami média is tudósított a légicsapásról, de csak szíriai forrásokat idéztek.

Idén márciusban az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, majd az Európai Unió is szankciókat vezetett be szíriaiak, köztük Bassár el-Aszad elnök családtagjai ellen, akiket kábítószer előállításával és kereskedelmével hoztak összefüggésbe.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.