Drónok jelentek meg Kijev felett, a légvédelem működésbe lépett + videó

A főváros körül légiriadót rendeltek el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 04. 21:13
Kijev madártávlatból (Fotó: Wikimedia Commons /Arne Müseler)
Kijev madártávlatból (Fotó: Wikimedia Commons /Arne Müseler)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több detonáció hallatszott Kijevben csütörtök este, a főváros központja felett drónok jelentek meg – jelentette több hírügynökség helyszíni tudósítókra és szemtanúkra hivatkozva.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője arról tájékoztatott, hogy egy drónt lelőttek. A főváros katonai vezetése közölte, hogy akcióba lépett a légvédelem.

Kijev polgármestere, Vitalij Klitschko elmondta, hogy két becsapódás történt a lezuhant drónoktól.

Szerhij Popko kijevi katonai vezető közölte, hogy az egyik drón a városközponttól nyugatra, a Szolomjanszkij kerületben lévő épületbe csapódott, ahol tüzet okozott. Elmondta, hogy sérültek nem voltak. Kisebb tűz ütött ki a keleti Pecserszk kerületben is.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó szemtanúk a városközpont közelében lövéseket és többször súlyosabb robbanásokat hallottak.

A helyi hatóságok riadót rendeltek el a fővárosban és környékén. A légvédelmi óvóhelyekre vonult lakosok elmondták, hogy a szokásosnál gyorsabban érkeztek a drónok a riadó kihirdetése után.

Borítókép: Kijev madártávlatból (Fotó: Wikimedia Commons /Arne Müseler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.