időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Drónok jelentek meg Kijev felett, a légvédelem működésbe lépett + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.04. 21:13 2023.05.04. 21:24
Drónok jelentek meg Kijev felett, a légvédelem működésbe lépett + videó

Több detonáció hallatszott Kijevben csütörtök este, a főváros központja felett drónok jelentek meg – jelentette több hírügynökség helyszíni tudósítókra és szemtanúkra hivatkozva.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője arról tájékoztatott, hogy egy drónt lelőttek. A főváros katonai vezetése közölte, hogy akcióba lépett a légvédelem.

Kijev polgármestere, Vitalij Klitschko elmondta, hogy két becsapódás történt a lezuhant drónoktól.

Szerhij Popko kijevi katonai vezető közölte, hogy az egyik drón a városközponttól nyugatra, a Szolomjanszkij kerületben lévő épületbe csapódott, ahol tüzet okozott. Elmondta, hogy sérültek nem voltak. Kisebb tűz ütött ki a keleti Pecserszk kerületben is.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó szemtanúk a városközpont közelében lövéseket és többször súlyosabb robbanásokat hallottak.

A helyi hatóságok riadót rendeltek el a fővárosban és környékén. A légvédelmi óvóhelyekre vonult lakosok elmondták, hogy a szokásosnál gyorsabban érkeztek a drónok a riadó kihirdetése után.

Borítókép: Kijev madártávlatból (Fotó: Wikimedia Commons /Arne Müseler)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.