Elvileg gyerektartásra sincs pénze, de magángéppel repült a bíróságra Hunter Biden

Anyagi gondjaira hivatkozva kérte a gyermektartás csökkentését Hunter Biden, de az arkansasi tárgyalásra magángéppel érkezett a hónap elején. A The New York Post felfedte, hogy a Biden által használt magánrepülőgép a barátjáé, Kevin Morrisé volt, és oda-vissza körülbelül 7326 mérföldet tett meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 05. 22. 6:29
null
US-POLITICS-BIDEN Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az út Los Angelesből Washingtonba, majd Arkansasba, és vissza Washingtonba a becslések szerint 55 ezer és 117 ezer dollár közötti összegbe került, ami szakértők szerint akár hathavi gyerektartási díjnak felel meg 

– írja a Breitbart amerikai hírportál.

Hunter Biden nem ismerte el a 2018-ban született Navy Jones Robertset saját gyermekének, majd apaságát DNS-teszt állapította meg 2019-ben és ezt követően 2020-ban bíróság előtt kétmillió dolláros megállapodást kötött az anyával a gyermektartásról.

Az Arkansas államban zajló bírósági eljárást eredetileg Hunter Biden házasságon kívül született, négyéves lányának édesanyja, Lunden Roberts kezdeményezte, mert állítása szerint az apa nem fizeti meg a kettejük közötti megállapodásában szereplő gyermektartás összegét.

Változás következett be az anyagi körülményeiben
Mint arról korábban beszámoltunk, a jogi ügy 2022 szeptemberében indult újra, amikor Hunter Biden a bírósághoz fordult azzal a kéréssel, hogy csökkentse a 2020-ban megállapított, a gyerek neveléséhez fizetendő havi hozzájárulást.

Az elnök fia arra hivatkozott, hogy anyagi körülményeiben változás következett be és 2020-hoz képest jelentősen csökkent a jövedelme. Lunden Roberts ügyvédei dokumentumokat kértek a Hunter Biden anyagi és jövedelmi viszonyára vonatkozó állítások igazolására.

Az édesanya a bíróság beavatkozását kérte
A többi között igényt nyújtottak be Hunter Biden jövedelmi kimutatására, műtárgyeladásaira, valamint egyéb vagyontárgyainak leltárára és adóügyeire vonatkozóan, illetve kínai üzleti kapcsolataiból származó bevételére.

Az eljárás a múlt hónapban vett új irányt, amikor az édesanya a bíróság beavatkozását kérte, mert állítása szerint Hunter Biden számos bírósági határozatot hagyott figyelmen kívül és szándékosan visszatart a per szempontjából fontos bizonyítékokat.

Az édesanya azt kérte a bíróságtól, hogy rendelje el Hunter Biden őrizetbe vételét addig, amíg nem tesz eleget a korábbi bírósági határozatoknak.

Az Arkansas állambeli megyei kerületi bíróság ezt követően rendelte el a meghallgatást. Hunter Biden ügyvédei május elején a bíróságon azt hangsúlyozták, hogy ügyfelük havonta húszezer dollárt (mintegy hétmillió forintot) fizet a felperesnek. Valamint azt állították, hogy már 490, ügyfelük anyagi helyzetét bemutató dokumentumot eljuttattak. 

Az ügyvéd jó barát
De ki is az a Kevin Morris, akinek a magángépét igénybe vette az ifjabbik Biden? Morris egy szórakoztatóiparban tevékenykedő ügyvéd, aki úgy tűnik, szoros kapcsolatban áll Hunter Bidennel. A hírek szerint ő irányította Biden PR- és médiastratégiáját, kifizette a több mint kétmillió dolláros adóhátralékát, és finanszírozta havi harmincezer dolláros lakását a kaliforniai Malibuban. Ezen túlmenően Morris a Breitbart szerint érintett Biden újdonsült modern festőművészi karrierjében is, márpedig a művészeti piac hírhedt a korrupcióról.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: AFP/Andrew Caballero-Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.