Ferenc pápa áldását küldi a magyar népnek + fotó

A szentatya levelet küldött Novák Katalin köztársasági elnöknek.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem minden nap kap levelet az ember a szentatyától – Ferenc pápa áldását küldi a magyar népnek”, írta Novák Katalin köztársasági elnök a Facebook-oldalán egy bejegyzésben. Ferenc pápa levélben köszönte meg az elnöknek az áprilisi, budapesti vendéglátást. Ahogy a szentatya fogalmazott:

Az apostoli útról visszatérve, hálával telve azért, ami a magyar néppel együtt tapasztaltam, szeretném megköszönni azt a munkát, amelyet a látogatás sikerének minden szakaszában végeztek. Ki szeretném fejezni hálámat Önnek a szívélyes fogadtatásért, kedvességért és udvariasságért, az oly világos és mély beszédért, a négyszemközti beszélgetésünkért, a szentmisén való részvételért, a reptéri fogadtatásért és vendéglátásért, valamint a kiváló sajtos rudakért.

Ferenc pápa a levélben megköszönte Novák  Katalinnak, hogy törődik a világbékével és népe jólétével, és minden jót kívánt a felelősségteljes hivatalához. „Kérem, adja át üdvözletem a férjének és a gyermekeinek, akikkel örömmel találkozhattam” – fűzte hozzá az egyházfő.

A pápa végül azt írta: „Imádkozom Önért, és kérem, hogy továbbra is imádkozzon értem. Az Úr áldja meg Önt és a magyar népet”.

Borítókép: Ferenc pápa és Novák Katalin köztársasági elnök (Fotó: AFP/Vincenzo Pinto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.