időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

Hirdetésekkel riasztanák el az Albániából érkező illegális bevándorlókat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.28. 11:15 2023.05.28. 11:23
Hirdetésekkel riasztanák el az Albániából érkező illegális bevándorlókat

A brit kormány hirdetési kampányt indít, amelynek célja elriasztani a La Manche csatornán át az Egyesült Királyságba érkező illegális bevándorlókat azzal az üzenettel, hogy az embereket „őrizetbe vétel és kitoloncolás fenyegeti”, ha megteszik ezt az utat.

A brit belügyminisztérium nem árulta el, hogy a hirdetések mennyibe kerülnek, de bejelentette, hogy a jövő héten Albániában induló kampány világossá teszi a veszélyeket is, amelyekkel a migránsok a kis lélekvesztőkön szembesülhetnek.

Tavaly rekordszámú ember kelt át a La Manche-csatornán, és 2023-ban eddig több mint hatezret észleltek.

A belügyminisztérium szerint Albánia „biztonságos és virágzó ország”, és sok állampolgár több országon utazik át, mielőtt az Egyesült Királyságba érkezve „hamis menedékjogi kérelmet nyújtana be”.

Idén márciusig albán állampolgárok kértek a leggyakrabban menedékjogot az Egyesült Királyságban: 13 714 kérelmet nyújtottak be, ebből 9487 kérelmező a La Manche csatornán érkezett.

Robert Jenrick bevándorlási miniszter elmondta: a szervezett bevándorlási bűnözés globális kihívás, amely a migrációs útvonal teljes hosszában nemzetközi megoldásokat igényel. Hozzátette: ez magában foglalja a proaktív munkát a forrásnál, mielőtt az emberek veszélyes és szükségtelen utazásra indulnak.

„Eltökéltek vagyunk a hajók megállításában, és az Albániában ezen a héten induló kampány csak egy része a belügyminisztérium munkájának, amelynek célja, hogy eloszlassuk az Egyesült Királyságba irányuló illegális utazással kapcsolatos mítoszokat, elmagyarázzuk a valóságot, és küzdjünk a gonosz embercsempészek által terjesztett hazugságok ellen, akik ebből az aljas üzletből hasznot húznak” − hangsúlyozta Robert Jenrick.

Borítókép: Az Egyesült Királyságot és Franciaországot összekötő La Manche csatornán kelnek át illegális bevándorlók 2023. március 5-én. (Fotó: Fdesouche.com est une revue de presse/Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.