Izraeli légitámadás érte Damaszkusz környékét

A szíriai hadsereg úgy véli, a rakétákat a Golán-fennsík irányából lőtték ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 29. 7:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légitámadás érte Damaszkusz környékét hétfőre virradóra, a szíriai állami média katonai forrásokra hivatkozva Izraelt vádolta a művelettel. Sebesültekről nem tudni. A SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy az arab ország légvédelme a rakéták nagy részét megsemmisítette, csupán anyagi károk keletkeztek.

Legutóbb május 2-án volt légitámadás Szíriában, az Aleppó tartományban lévő nemzetközi repülőteret ért támadással Damaszkusz szintén Izraelt vádolta.

A szíriai hadsereg közleménye szerint a rakétákat a Golán-fennsík irányából lőtték ki. Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők és a libanoni Hezbollah állásaira. Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Borítókép: A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott képen egy tűzoltó dolgozik egy rakétatámadás helyszínén, Damaszkusz Daraja negyedében 2013. március 13-án (Forrás: MTI/EPA/SANA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.