Joe Biden szövetségi pénzből támadja politikai ellenfeleit

Szövetségi pénzeket és intézményeket használ a Biden-adminisztráció politikai ellenfeleinek démonizálására − derült ki a Breitbart cikkéből. A belbiztonsági minisztérium egyik programján keresztül több millió dollár támogatás került olyan szervezetekhez, amelyek célja a jobboldali és konzervatív médiumok és szervezetek besározása. Ez csak egy újabb példája annak, hogy a Biden-kormány fegyverként használja a szövetségi intézményeket politikai ellenfelei lejáratására.

Magyar Nemzet
2023. 05. 26. 16:02
US President Joe Biden and First Lady Jill Biden host traditional Easter Egg Roll at the White House
US-POLITICS-HOLIDAY-BIDEN-EASTER-EGG ROLL-TRADITION-RELIGION Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Biden-adminisztráció politikai ellenfeleinek démonizálására használja a terrorizmus elleni harc támogatására létrehozott programot − számolt be a Breitbart amerikai hírportál, amely a demokrata vezetés lejárató kampányának egyik áldozata. − Joe Biden elnöksége alatt a célzott erőszak- és terrorizmusmegelőzési támogatási program (TVTP) keretein belül csaknem negyvenmillió dollárt ítélt oda javarészt olyan szervezeteknek, melyek tevékenységének célja a konzervatív jobboldali médiumok és szervezetek lejáratása − írta a portál a Media Research Center (MRC) amerikai konzervatív médiafigyelő szervezet elemzésére hivatkozva.

A támogatottak között szereplő Dayton Egyetem például arra használta a belbiztonsági minisztériumtól kapott összeget, hogy olyan képzéseket tartson, amelyek többek közt a Breitbartot, a Fox News amerikai hírcsatornát, a Heritage Foundation washingtoni konzervatív agytrösztöt, valamint a Nemzeti Fegyverszögetséget (NRA) teszik felelőssé a „szélsőjobboldal radikalizálódásáért”. 

Az MRC jelentése szerint az egyik ilyen szemináriumon Donald Trump korábbi amerikai elnököt a hírhedt kambodzsai diktátorhoz, Pol Pothoz (a Vörös Khmer rezsim áldozatainak száma körülbelül 1,5-2 millió főre tehető) hasonlították, Ron DeSantis floridai kormányzóról pedig azt állították, hogy a „második holokausztra” készül.

Az előadások visszatérő vendégelőadója Michael Loedenthal, a szélsőbaloldali Antifa mozgalom tagja, aki többek közt arra buzdítja a hallgatóságot, hogy akár a törvényre és jogszabályokra fittyet hányva, illegális eszközökkel harcoljanak szélsőjobboldal ellen. 

A TVTP-t egyébként 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az al-Kaida és más terrorszervezetek elleni fellépést támogassák, a Biden-adminisztráció ugyanakkor jelentősen kibővítette hatáskörét. Ennek köszönhetően a támogatásokat már olyan kezdeményezések javára is oda lehet ítélni, melyek például a médiaműveltséget és a kritikus gondolkodásthelyezik előtérbe − ezt használja ki a demokrata vezetés politikai ellenfeleinek démonizálására. 

 

Szövetségi intézmények, mint a Biden-adminisztráció fegyverei

Az elmúlt hónapokban több olyan esemény is történt, melyek arra engednek következtetni, hogy a Biden-adminisztráció fegyverként használja a szövetségi intézményeket politikai ellenfelei ellen. Ide sorolható például a Donald Trump mar-a-lagói rezidenciáján tavaly augusztusban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által tartott házkutatás vagy a korábbi elnök ellen március végén indított büntetőjogi eljárás is, amelyeket még a választópolgárok közül is sokan politikai indíttatásúnak tartanak. 

A Biden-adminisztráció tevékenységének feltárására és ellensúlyozására a republikánusok létre is hoztak egy képviselőházi bizottságot, valamint Kevin McCarthy republikánus képviselőházi elnök is lépéseket tesz a visszaélések megakadályozásának érdekében. 

Nemcsak felelősségre fogjuk vonni őket, de megteszünk mindent annak érdekében, hogy a jövőben ilyen ne történhessen meg újra

− húzta alá McCarthy a Breitbartnak adott interjújában

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: AFP/Andrew Caballero-Reynolds) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.