Kötelezően lemérik a repülni kívánó utasokat Új-Zélandon

A repülőtéren így kívánják felmérni a gépek terhelését.

Gábor Márton
2023. 05. 31. 18:31
Budapest,,Hungary,-,4,September:,On,4,Sept,,2016,In
665363686 Fotó: czb Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új-zélandi polgári légiközlekedési hatóság arra kérte a nemzeti légitársaságot, hogy 2023. július 2-ig mérje meg az aucklandi nemzetközi repülőtérről induló nemzetközi járatok utasait. 

A program, amelyet az Air New Zealand „utassúlyfelmérésnek” nevez, a légitársaság közlése szerint arra szolgál, hogy adatokat gyűjtsenek a repülőgépek súlyterheléséről és a súlyeloszlásáról.

„Mindent megmérünk, ami a repülőgépre kerül. A rakománytól kezdve a fedélzeten lévő ételeken át a csomagtérben lévő poggyászokig. Az ügyfelek, a személyzet és a kézipoggyászok esetében átlagos súlyokat használunk, amelyeket a felmérés elvégzéséből kapunk” − mondta Alastair James, a légitársaság rakományellenőrzés-javító szakembere a közleményben.

A légitársaság emellett kiemelte, hogy az egyének magánéletének védelme érdekében az adatokat anonimizálták. Az utasokat arra kérik, hogy álljanak egy digitális mérlegre, amikor bejelentkeznek a járatra. A súlyukra vonatkozó információkat ezután elküldik az elemzőknek.

„Tudjuk, hogy a mérlegre lépni ijesztő lehet. Szeretnénk megnyugtatni ügyfeleinket, hogy sehol nincs látható kijelző. Senki sem láthatja a súlyát, még mi sem” − mondta James.

Nem ez az első eset, hogy az Air New Zealand arra kéri az utasokat, hogy a járatra való felszállás előtt lépjenek a mérlegre. A belföldi utasoknak 2021-ben kellett részt venniük egy felmérésben, azonban akkor a nemzetközi utasok számára készült felmérést a világjárvány miatt elhalasztották.

A felmérésben való részvételre többek között azokat kérhetik fel, akik az Aucklandből a New York-i JFK repülőtérre közlekedő közvetlen járatok valamelyikén utaznak.

A világ egyik leghosszabb, 17 órás járatát tavaly ősszel indították el az Air New Zealand járvány utáni stratégiájának egyik alappilléreként.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.