Következményekkel fenyeget Moszkva, ha Kijev F–16-os gépeket kap

Joe Biden amerikai elnök támogatja, hogy az ukrán pilótákat kiképezzék a harci repülőgépek használatára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 20. 14:31
null
Bahawalpur, 2020. március 11. A 2013. november 4-én készült képen a pakisztáni légierõ F-16-os vadászbombázói kötelékben repülnek a pakisztáni Bahawalpurban. A hadsereg egyik F-16-os repülõgépe 2020. március 11-én lezuhant, miközben egy gyakorlórepülésen vett részt Iszlámábádban a március 23-i nemzeti ünnepen tartandó légi bemutatóra készülve. A gép a fõváros Sakarparian negyedénél lévõ erdõs területen zuhant le, a baleset oka egyelõre nem ismert. A pilóta katapultált, de nem maradt életben. MTI/EPA/W. Khan Fotó: W. Khan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugati országok kolosszális kockázatot vállalnának azzal, ha F–16-os harci repülőgépeket adnának Kijevnek – jelentette ki szombaton Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes. A nyugati országok egyelőre nem jelentették be, hogy ilyen típusú vadászgépekkel látnák el Ukrajnát. Joe Biden amerikai elnök a legfejlettebb iparosodott országokat tömörítő G7-csoport hirosimai csúcstalálkozóján arról tájékoztatta partnereit, hogy az Egyesült Államok támogatja, hogy ukrán pilóták kiképzést kapjanak az F–16-osok használatára.

Úgy látjuk, hogy a nyugati országok továbbra is kitartanak az eszkaláció forgatókönyve mellett. Ezzel kolosszális kockázatot vállalnak

– fogalmazott Grusko.

„Ezt minden esetre figyelembe fogjuk venni a tervezésnél, és minden eszközünk adott ahhoz, hogy kitűzött céljainkat elérjük” – tette hozzá az orosz politikus.

Borítókép: F–16-os vadászbombázók a pakisztáni légierő kötelékében (Fotó: MTI/EPA/W. Khan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.