Magyar férfi lehet a buszbaleset halálos áldozata

18 óra után elindultak Magyarországra a délelőtti szlovákiai buszbaleset könnyű sérültjei, miután megérkezett értük a mentesítő járat − hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 05. 15. 18:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar busz egy kamionnal ütközött össze a szlovák D2-es autópályán, a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 38-an könnyebben sérültek meg.

Meg nem erősített információk szerint egy 56 éves magyar férfi a szlovákiai buszbaleset halálos áldozata.

Közben az M1 helyszíni tudósítója elmondta: a könnyű sérültek közül is többen szorulnak kórházi kezelésre, közülük 19-et elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba.

A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni. Ők súlyos arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek.

Két sérültet mélyaltatásban tartanak

Az M1 műsorában elhangzott: 23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban.

Több emberen kellett életmentő műtétet végrehajtani, két sérült mélyaltatásban van. A tudósító tájékoztatása szerint a sérülteket szakszerűen és gyorsan látták el.

A könnyebb sérülteket a malackai tűzoltólaktanyában kialakított krízisközpontba szállították, ahol pszichológusok és orvosok foglalkoztak velük.

A 38 könnyebb sérült közül 19 embert szállítottak kórházba, a többiek 18 óra után mentesítő busszal elindultak Magyarországra.

Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott, hogy a budapesti és miskolci embereket, feltehetően nyugdíjasokat szállító busz teljes sebességgel belerohant egy kamionba, amely épp az autópálya melletti pihenőhelyről hajtott vissza a sztrádára. Az ütközés után a busz összeroncsolódott, az úttesten hevertek az utasülések, a kamion rakománya az útra borult. Mint beszámoltak róla, a közösségi oldalakra feltöltött videón jól látszott, hogy a kamion az árokba csúszott.

Az M1 műsorában az is elhangzott, hogy az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek pontosan arra, hogy az ütközés pillanatában mi történt.

A szlovák rendőrség sem tudja még mindig, hogy pontosan hogyan történt az ütközés. 

Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta: a sérült autóbuszt már elvontatták, az autópályát megnyitották a forgalom előtt, így már zökkenőmentesen haladhatnak a gépjárművek. 

Borítókép forrása: Paraméter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.