Meggyilkoltak hét középiskolai tanárt

Rajtaütésszerű támadást hajtottak végre fegyveresek csütörtökön Pakisztán északnyugati részén egy állami középiskolában, hét tanárt megöltek − közölte a helyi rendőrség csütörtökön.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 05. 04. 17:24
Szaidu Sarif, 2023. április 24. Pokolgépes merénylet sebesült áldozata a pakisztáni Szvát-völgy központja, Szaidu Sarif kórházában 2023. április 24-én. Elõzõleg két robbanás történt a pakisztáni terrorelhárítás egyik irodájában, az ország északnyugati részén lévõ Haibár-Pahtunhva tartományban, a Szvát-völgyben, és több ember életét vesztette, legalább 45 megsebesült. MTI/EPA/Haszíb Ali Fotó: Haszíb Ali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fegyveresek a tanári szobában támadtak rá a tanárokra a pakisztáni–afganisztáni határon fekvő Kurram kerület székhelyén, Paracsinarban.

Valamennyi áldozat síita muszlim volt. A tetteseknek sikerült elszökniük.

A rendőrség szerint bosszú állhatott a háttérben, mert néhány órával korábban ugyancsak fegyveres támadásban megöltek egy szunnita tanárt. A nyomozást az ügyben megkezdték.

Paracsinar egy kis pastu város, Pesavartól nyugatra, az északnyugati tartomány egyetlen síita többségű városa, amelyben nem ritkák a merényletek. Az iskolák elleni fegyveres támadások ritkák Pakisztánban, de 2016 decemberében ugyancsak az északnyugati országrészben, Pesavarban egy pokolgépes támadásban több mint 140 ember vesztette életét, többségük diák volt.

Borítókép: Pokolgépes merénylet sebesült áldozata a pakisztáni Szvát-völgy központja, Szaidu Sarif kórházában 2023. április 24-én. Előzőleg két robbanás történt a pakisztáni terrorelhárítás egyik irodájában, az ország északnyugati részén lévő Haibár-Pahtunhva tartományban, a Szvát-völgyben, és több ember életét vesztette, legalább 45 megsebesült. (Fotó:MTI/EPA/Haszíb Ali)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.