Nem lesz könnyű bejutni Szlovákiába

Ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia május 24-étől június 8-áig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 6:45
null
Sátorosbánya, 2020. március 13. Személygépkocsi visszafordul Magyarország felé a Somoskõújfalui és Sátorosbánya közötti határátkelõhelyen 2020. március 13-án. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a szlovák kormány reggel 7 órától a közúti határátkelõin - a lengyel határszakaszt kivéve - visszaállítja a határellenõrzést. Csak azokat engedik be Szlovákiába, akik szlovák állampolgárok, és akiknek az országban tartózkodási engedélyük van. Minden külföldrõl érkezõnek 14 napos karanténba kell vonulnia. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni – írták.

Szlovákia biztonsági okokból vezeti be az ideiglenes ellenőrzést a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken.

Az ORFK kéri, hogy aki a nevezett időszakban szlovákiai utazást tervez, indulás előtt tájékozódjon a határátkelőhelyek nyitva tartásáról.

Borítókép: A szlovák–magyar határ Somoskőújfalunál (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.