A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Novák Katalin: Európának stratégiai autonómiára van szüksége, amihez mihamarabbi béke kell + videó

Az Európa Tanács ülése előtt a magyar államfő Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélést.

Magyar Nemzet
2023. 05. 16. 21:31
Novák Katalin köztársasági elnök és Emmanuel Macron francia államfő Reykjavik-ban, az Európa Tanács ülése előtt, 2023.05.16-án. (Fotó: Novák Katalin / Facebook)
Novák Katalin köztársasági elnök és Emmanuel Macron francia államfő Reykjavik-ban, az Európa Tanács ülése előtt, 2023.05.16-án. (Fotó: Novák Katalin / Facebook)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz éve nem volt példa olyan csúcstalálkozóra, amely most kezdődik Reykjavíkban, ahol Európa 46 országának vezetői gyűltünk össze

– írta Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-bejegyzésében az izlandi fővárosba érkezve, ahol ma és holnap tartják az Európa Tanács csúcstalálkozóját, amelyen mások mellett az európai országokat fenyegető veszélyekről és az orosz–ukrán háborúról is szót ejtenek az országok képviselői.

Novák Katalin a helyszínre érkezve megköszönte Izlandnak a szervezést, míg a háború kapcsán az „igazságos békére szólított fel”.

Mint arra a magyar államfő felhívta a figyelmet, a tanácskozás előtt Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel folytatott kétoldalú megbeszélést.

 

Európának stratégiai autonómia kell, hogy saját érdekei mentén tudjon döntéseket hozni. Ehhez azonban mihamarabbi béke szükséges Ukrajnában. Számítunk egymásra

– mondta.

Hozzátette: „A nemzetközi fórumokon is kiállok a békéért: most az Európa Tanács-csúcson, az európai vezetők reykjavíki tanácskozásán, csütörtökön pedig New Yorkban, az ENSZ-ben.”

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök és Emmanuel Macron francia államfő Reykjavíkban, az Európa Tanács ülése előtt, 2023. május 16-án (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.