„Sem a járvány, sem a szankciók nem akadályozták a paksi bővítést”

Alekszej Lihacsov közölte, függetlenül a Brüsszellel fennálló kapcsolatoktól, rendkívül fontos számukra a projekt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 25. 19:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Roszatom szakemberei által végzett paksi atomerőmű-bővítés egy pillanatra sem állt le, még a koronavírus-járvány és a szankciók ellenére sem – hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern főigazgatója csütörtökön Szentpéterváron, a Nyevszkij nemzetközi ökológiai kongresszuson.

 

Függetlenül az Európai Unióval való kapcsolatainktól, ez a projekt rendkívül fontos számunkra. Kétségtelenül ez mindig is egy elsőbbséget élvező projekt volt, jelenleg is az, és lesz számunkra, és ez válasz arra a figyelemre és támogatásra, amelyet a magyar vezetés szentel neki. Az építkezés egy pillanatra sem állt le, a járvány és a szankciók ellenére sem

 

– mondta Lihacsov.

A Roszatom főigazgatója elmondta, hogy a magyar partnerek szeretnék „még inkább felgyorsítani a projektet, hogy még az évtized végéig az ország megkaphassa az első blokkot”. „Ehhez bizonyos szervezési és jogi erőfeszítésekre lesz szükség. Mindent elkövetünk, hogy kollégáinkat ne hagyjuk cserben” – tette hozzá Lihacsov.

Borítókép: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.