időjárás 21°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

„Sem a járvány, sem a szankciók nem akadályozták a paksi bővítést”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.25. 19:16 2023.05.25. 19:22

A Roszatom szakemberei által végzett paksi atomerőmű-bővítés egy pillanatra sem állt le, még a koronavírus-járvány és a szankciók ellenére sem – hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern főigazgatója csütörtökön Szentpéterváron, a Nyevszkij nemzetközi ökológiai kongresszuson.

 

Függetlenül az Európai Unióval való kapcsolatainktól, ez a projekt rendkívül fontos számunkra. Kétségtelenül ez mindig is egy elsőbbséget élvező projekt volt, jelenleg is az, és lesz számunkra, és ez válasz arra a figyelemre és támogatásra, amelyet a magyar vezetés szentel neki. Az építkezés egy pillanatra sem állt le, a járvány és a szankciók ellenére sem

 

– mondta Lihacsov.

A Roszatom főigazgatója elmondta, hogy a magyar partnerek szeretnék „még inkább felgyorsítani a projektet, hogy még az évtized végéig az ország megkaphassa az első blokkot”. „Ehhez bizonyos szervezési és jogi erőfeszítésekre lesz szükség. Mindent elkövetünk, hogy kollégáinkat ne hagyjuk cserben” – tette hozzá Lihacsov.

Borítókép: 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.