Sikeres ukrán ellentámadásról számolt be a Wagner-vezér

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök eközben úgy nyilatkozott, hogy az ukrán erők még meg sem kezdték azt.

2023. 05. 11. 14:29
null
Marjinka, 2023. május 8. Ukrán tüzérek az orosz állásokat ágyúzzák a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Marjinka környékén húzódó fronton 2023. május 8-án. MTI/AP/Libkos Fotó: Libkos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-csoport zsoldoscsapat alapítója közölte, hogy az ukrán egységek megkezdték az ellentámadást, és Bahmut bekerítésére törnek. Prigozsin a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte a hírt, azt más forrásból egyelőre nem lehet megerősíteni.

Az orosz média kérdésére Prigozsin azt mondta, az ukrán hadmozdulatok „sajnos, részben sikeresek”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban úgy nyilatkozott, az ellentámadással még várniuk kell az ukrán erőknek.

Azzal, amink már van, tovább tudunk lépni, és szerintem sikeresek lehetünk

– mondta korábban Zelenszkij egy interjúban, amelyet közszolgálati műsorszolgáltatóknak adott.

De sok embert elveszítenénk. Szerintem ez elfogadhatatlan. Ezért várnunk kell.

Az ukrán elnök szerint a harcoló dandárok, amelyek egy részét NATO-tagok képezték ki, készen állnak az ellentámadásra. Az ukrán hadseregnek azonban „még mindig szüksége van néhány dologra”, különösen páncélozott járművekre, amelyek kisebb csoportokban érkeznek.

Prigozsint az orosz média képviselői Zelenszkij fenti kijelentéseivel kapcsolatban is kérdezték. Prigozsin válaszában elmondta, hogy Zelenszkij megtévesztő volt, amikor azt mondta, hogy az offenzíva még nem kezdődött meg.

 

Borítókép: Ukrán tüzérek az orosz állásokat ágyúzzák a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Marjinka környékén húzódó fronton 2023. május 8-án (Fotó: MTI/AP/Libkos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.