Sokan meghaltak, amikor zátonyra futott egy kirándulóhajó

Zátonyra futott és felborult egy több mint harminc főt szállító kirándulóhajó Indiában. A hajón főleg gyerekek utaztak.

Magyar Nemzet
2023. 05. 08. 6:19
null
Tanur, 2023. május 8. Búvárok és folyami mentõk áldozatok után kutatnak a Purappudzsa folyón, a dél-indiai Kerala állam Malappuram körzetében, Tanurnál 2023. május 8-án, miután az elõzõ estén felborult és elsüllyedt egy folyami sétahajó, fedélzetén több mint harminc emberrel. A balesetben legkevesebb tizennyolcan életüket vesztették, többségükben iskolai vakációjukat töltõ gyerekek. MTI/AP/P. P. Afthab Fotó: P. P. Afthab
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentési munkálatok még folyamatban vannak az indiai Kerala állam sportminiszterének és turisztikai miniszterének irányításával. A tűzoltóknak és rendőröknek a helyiek is segítenek.

A tragédiában húszan vesztették életüket. 

India elnöke és alelnöke is kifejezte részvétét a tragédia kapcsán, Narendra Modi miniszterelnök pedig segélyt ajánlott fel az elhunytak hozzátartozóinak. Kerala állam főminisztere hétfőn látogat el a baleset helyszínére.
 

A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Borítókép: Búvárok és folyami mentők áldozatok után kutatnak a Purappudzsa folyón, a dél-indiai Kerala állam Malappuram körzetében (Fotó: MTI/AP/P. P. Afthab)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.