Tizenegy órába telt, amíg megmentettek egy acélkábelek közé szorult siklóernyőst

Körülményes mentőakcióban, mintegy 11 óra elteltével szabadítottak ki hegyimentők egy drótkötélpálya acélkábelei közé gabalyodott siklóernyőst Dél-Németországban, a felső-bajorországi Chiemgau-vidéken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 05. 17:52
Beautiful,Paragliding,Flight.,View,From,Above.,Italy.,Training.,Extreme,Sport., illusztráció, siklóernyő
1855226047 Fotó: StayArt media
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek reggeli kimentését követően kisebb sérülésekkel kórházba szállított 26 éves német férfi az osztrák határhoz közeli Hochfelln síterep drótkötélpályás felvonójának legmagasabb pontján, a talajtól mintegy 80 méteres magasságban akadt bele az acélkábelekbe a siklóernyőjével.

A férfi lezuhanását az akadályozta meg, hogy a tartókötelek közé tekeredett. Helikopteres kimentésére nem volt lehetőség – közölte a hegyimentő-szolgálat. 

A siklóernyős kimentését megelőzően a hegyimentők – hevedereket alkalmazva – a felvonó mintegy húsz utasát is földre segítették, miután a kötélpálya a riasztást követően csütörtökön délután leállt és az utasok órákra a felvonó két kabinjában rekedtek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.