Tökéletes volt az Iszlám Dzsihád elleni hadművelet – mondja az izraeli miniszterelnök + videó

Tizenhét parancsnoki központot és több tucat terroristát likvidált Izrael az ötnapos harcok során. Az izraeli kormányfő a kabinet ülésén elmondta, hogy az ország egyértelmű jelzés adott az ellenségeinek: aki Izraelt akarja bántani, az megfizeti az árát.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tökéletesnek nevezte az Iszlám Dzsihád terroristái ellen a Gázai övezetben nemrég befejeződött Pajzs és Nyíl hadműveletet, és azt állította, hogy a művelet meglepte a terrorszervezetet. A kabinet heti ülésén vasárnap felszólalva Netanjahu dicsérte az izraeli biztonsági erőket az akcióért, amely az Iszlám Dzsihád hat vezető terroristájának és a szervezet többtucatnyi tagjának likvidálását eredményezte.

A művelet valóban tökéletes volt. Teljes meglepetéssel és folyamatos kezdeményezéssel a teljes gázai Iszlám Dzsihád vezetőségét vettük célba. Tizenhét parancsnoki központot semmisítettünk meg. Terroristák tucatjait likvidáltuk. Rakétaarzenálokat találtunk el, páncéltörő egységeket számoltunk fel

– jelentette ki a Netanjahu, majd hozzátette, hogy

a kormány megalakulása óta eltelt két hónapban többször megismételtem: aki árt nekünk, vagy akár csak megpróbál ártani nekünk, az meg fogja fizetni az árát. Ma Izrael ellenségei Gázában és messze Gázán túl is tudják, hogy hiába próbálnak elbújni, mi mindig el fogjuk érni őket. Ebben még inkább biztosabbak vagyunk a Pajzs és a Nyíl hadművelet sikere után.

 

Palesztin illetékesek szombaton jelentették be, hogy Izrael és az Iszlám Dzsihád szervezet öt napig tartó rakétaháborút követően Egyiptom közvetítésével tűzszünetet kötött, amely szombat este 10 órakor lépett életbe. Vasárnap pedig ismét megnyitották a Gázai övezet és Izrael közötti átkelőhelyeket.

Az Európai Unió külügyi szolgálata közleményében mindenekelőtt elismerését fejezte ki Egyiptomnak a megállapodás elősegítéséért, az ENSZ-nek pedig az ebben játszott pozitív szerepéért. – Az EU mély sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az elmúlt napokban a Gázai övezetben és Izraelben civilek, köztük gyermekek vesztették életüket és sebesültek meg – fogalmaztak. Hozzátették: most döntő fontosságú a tűzszünet megszilárdítása és az átkelőhelyek megnyitása, hogy a humanitárius segítségnyújtás és az üzemanyag, valamint a munkavállalók beléphessenek Gázába és elhagyhassák azt.

Az EU készen áll arra, hogy valamennyi partnerével együttműködjön annak érdekében, hogy segítse az izraeliek és a palesztinok nyugalmának megteremtését, emellett felszólítja valamennyi felet, hogy az Akabában és Sarm es-Sejkben tett kötelezettségvállalásokkal összhangban törekedjenek a helyzet enyhítésére – tette hozzá közleményében az uniós külügyi szolgálat.

Borítókép: Izraeli rakéta csapódik be az Iszlám Dzsihád palesztin szélsőséges fegyveres szervezet egyik tisztjének otthonába Gáza városában 2023. május 13-án (Fotó:MTI/AP/Asraf Amra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.