Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Volodimir Zelenszkij: Egyetlen darab földet sem hagyunk az ellenségnek

A Wagner-csoport vezetője szerint valós a veszélye, hogy Bahmutnál megfordulnak a harci viszonyok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 11. 9:30
ZELENSZKIJ, Volodimir
Bucsa, 2023. március 31. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond a Kijev közelében fekvõ Bucsában 2023. március 31-én. Egy évvel ezelõtt ezen a napon szabadították fel az ukrán csapatok Bucsát, ahol az orosz katonák mészárlást követtek el civilekkel szemben, a helyi hatóságok adatai szerint 458 embert öltek meg. Oroszország tagadja a vádakat. A mészárlás ügyében jelenleg nemzetközi vizsgálat zajlik. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna az ország teljes területe fölött vissza fogja szerezni az ellenőrzést − mondta szerda éjjeli videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A frontról arról érkeztek hírek, hogy a hónapok óta ostromlott Bahmutnál az ukrán erőknek sikerült előrenyomulniuk.

Egyetlen darab földet sem hagyunk az ellenségnek. A zsarnokság sehol nem lehet úr

− hangoztatta az ukrán elnök. „Vissza kell hoznunk a szabadságot, a békét és Európát Ukrajna egész területén” − tette hozzá.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon arról számolt be szerda este, hogy a Donyeck megyei Bahmutnál sikeres ellentámadásokat hajtanak végre, és helyenként 2 kilométerrel szorították vissza az orosz csapatokat. „A Bahmutért vívott csata folytatódik” − szögezte le, kiemelve, hogy a Wagner katonai magánvállalat embereit sok helyen reguláris orosz csapatok váltották fel, amelyek kevésbé jól felszereltek.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója szintén szerda este arról számolt be: valós a veszélye, hogy a húsdaráló megfordul és bekerítik őket, emberei híján vannak a lőszernek.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond a Kijev közelében fekvő Bucsában 2023. március 31-én (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.